Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. oktober 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)


NRK2 fredag 1. oktober kl 20.50
Fashion File (3)

Versacekolleksjonen neste ut

I kveld tar Tim Blanks seerne av \"Fashion File\" med til Milano der Donatella Versace viser oss sine kreasjoner for denne høsten og vinteren. Klærne er både tropiske, eksotiske og inspirert av vann.

Frk. Versace tok over familiedynastiet Versace etter at broren Gianni ble drept, og hun har slitt med å opprettholde hans gode navn og rykte. Men etter visningen av høst- og vinterkolleksjonen i Milano, er kritikerne overbevist. Hun har funnet tilbake til den energien som karakteriserte Gianni Versace. Nok en gang har hun gjort Versacekolleksjonen til moter som er uimotståelige for de rike og berømte.
I London tar Tim Blanks oss denne gangen med på en motevisning gjort av designstudenter. Vi møter blant andre norske Ragnhild Hauge som har satset på strikket materiale.

I kveldens avsnitt får seerne også sjansen til å bli kjent med hvordan modelltilværelsen er, og hva som kan skje når en modelljeger oppdager deg.
Frankie Rayder ble oppdaget da hun var 16 og gjør nå moteshow over hele verden.
- Jeg dro til New York en sommer, og kom aldri tilbake. Jeg ringte bare moren min og sa at hun måtte informere rektor at jeg ikke kom på skolen, forteller Rayder.

I New York møter vi også designeren Anna Sui som satser på de enkle linjene.
I Paris er det klart for nok et stormøte for Tim Blanks og hans seere. Yves Saint Laurent- visningen for høsten er svært populær blant celebritetene. Nå har Saint Laurent selv gått av som designer, men andre dyktige har overtatt.

Om \"Fashion File\"
Hver fredag på NRK2 denne høsten blir det moteoppdatering gjennom programmet \"Fashion File\".
I hvert program møter kommentator Tim Blanks kjente designere, og vi får se deres visninger på catwalken. Designere kommenterer og forklarer sine valg av modeller, materiale og deres egen stil.
Tim Blanks er redaktør i motemagasinet \"Fashion Magazine\", og serien \"Fashion File\" er laget av kanadiske Newsworld.
I tillegg til at vi møter kjente designere, gjør Blanks intervjuer med motejournalister fra kjente magasin som Elle og Vogue, og vi får ta del i deres synspunkter fra de forskjellige visningene. Journalistene forteller ærlig hva de likte, og hva som ikke var fullt så bra etter deres mening.

Blanks forflytter seg hele tiden rundt i verdens motemekka, og vi følger ham både til Paris, London, New York og Milano, der han holder oss oppdatert på hva som er siste nytt denne høsten. Vi får være med bak kulissene på visningene, og også modellene får slippe til med sine kommentarer om både det de viser fram og rammen rundt en visning.
Serien \"Fashion File\" skiller seg fra tidligere moteserier idet den tar for seg motene i nåtiden og tiden framover mot milleniumet.

NRK1 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Stilrent er populært denne høsten. (Foto: Newsworld)

Kanadisk produksjon fra Newsworld
Kommentarer: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18

\0\0\0