Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. mai 2005 kl 21.00 Eurovision Song Contest 2005: Finale

Glamrockere vs resten av Europa

Wig Wam består av gitarist Teeny, trommeslager Sporty, vokalist Glam og bassist Flash. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Wig Wam består av gitarist Teeny, trommeslager Sporty, vokalist Glam og bassist Flash. (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen)
Det er klart for finale i Eurovision Song Contest. I konkurranse med 23 andre land skal Wig Wam forsvare de norske fargene med låten "Im My Dreams". Vil drømmen om seier gå i oppfyllelse?

Det er langt fra Wig Wams påståtte kulturelle hjem i Brooklyn, New York til Halden, Østfold. Det er likeledes et godt stykke fra Halden til Ukrainas hovedstad Kiev. Hittil har det gått over all forventning for de fire sminkeglade glamrockerne. Internasjonale betting-selskaper regner dem blant de to-tre største favorittene. Ender det med seier?

Semifinale først
I skrivende stund er det ikke avklart om Wig Wam kvalifiserer seg til finalen, men vi må tillate oss å være litt optimistiske og håpe på at glamrockerne er blant de 10 semifinalistene som tar seg videre.

Da skal de i tilfellet konkurrere mot allerede finaleklare England, Malta, Tyrkia, Albania, Kypros, Spania, Serbia og Montenegro, Sverige, Ukraina, Tyskland, Russland, Hellas, Bosnia og Hercegovina og Frankrike. Totalt er det altså 24 land i finalen.

Tre programledere
Det er tre av vertsnasjonen Ukrainas aller største kjendiser som skal lede det direktesendte showet fra Palats Sportu i sentrum av Kiev. De er fjorårsvinneren Ruslana, boksemesteren Vladimir Klitsjko og radiostjernen DJ Pascha. Produsentene holder kortene tett til brystet, men seerne kan garantert se frem til et show med glitter, glamour, fargerike kostymer, musikk av varierende grad – og selvsagt en nervepirrende avstemming.

Publikum avgjør
Det er som vanlig tv-seerne som avgjør hvem som vinner. Man kan stemme pr telefon eller sms, og det er ikke tillatt å stemme på sitt eget land.
Tlfnr er 829 49 001 til 829 49 025. Norges nr i denne rekken er ikke bestemt, men det blir det altså ikke mulig å stemme på. Prisen er 4,5o kroner pr samtale.
For SMS skal man sende ett tall fra 1-25 til 26800, Norges nr er ikke gyldig. Prisen er kr 5,- pr melding.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 32/92 01 55 79,