Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. august 2005 kl 21.05 Edel vare: Musikalsk vellyd og latter

KORK i Edel vare

Kringkastingsorkesteret (KORK) er i fokus i kveldens program av Edel vare. (Foto: NRK)
Kringkastingsorkesteret (KORK) er i fokus i kveldens program av Edel vare. (Foto: NRK)
KORK er forkortelse for Kringkastingsorkestret som ble startet i 1946, den gang med 24 musikere. Nå teller det 54 stykker. I kveldens Edel vare ser vi nærmere på orkestret og dets mange solister og samarbeidspartnere.

KORK er sannsynligvis det orkestret flest nordmenn kjenner til. Orkestret har naturligvis figurert mye på fjernsyn, og har et stort og allsidig repertoar. KORK spiller like gjerne klassiske symfonier i Konserthuset som de spiller sammen med Benedicte Bjørnov på Rockefeller.

KORK har knyttet til seg en rekke artister, solister og samarbeidspartnere ved flere anledninger. Flere av Norges mest kjente musikere og artister har spilt sammen med orkesteret.

I kveldens program treffer vi blant andre Rolv Wesenlund, Benedicte Bjørnov, Rolf Just Nielsen, Harald Heide-Steen, Leif Juster, Hobbyklubben og Otto Jespersen. De har alle spilt eller opptrådt sammen med KORK.

Om serien
"Edel vare" er tilbake med gullkorn fra NRKs rikholdige programarkiv. Det blir gjensyn med kjente og kjære artister og underholdere, og programleder Andreas Diesen lover varierte programmer med humor, parodi, sang og musikk.

Underholdningskavalkade fra NRK Underholdningsavdelingen (2005)
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 32/92 01 55 79,