Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. april 1999 kl 23.15 Nattkino: Den hellige ektestand

Nattkino: Den hellige ektestand (t)


NRK1 lørdag 17. april kl 23.15
Nattkino: Den hellige ektestand

Et umake ektepar

Den vakre Havana (Patricia Arquette) har lært mange triks i sitt hektiske liv. Nå har hun og kjæresten ranet en fornøyelsespark og må gå i dekning hos en religiøs sekt. Der får de uforutsette problemer!
Havana og Peter, egentlig et ganske harmløst par, har vært mest opptatt av å finne den korteste veien til rikdom og berømmelse. Da denne historien begynner, har Havana ikke kommet lenger i karrieren enn å være skyteskive på tivoli. Der er hun en slags kopi av Marilyn Monroe, og får skjørtet blåst opp over hodet når halvfulle bondetamper treffer blink.

I dekning
Men så gjennomfører Peter og Havana sitt kupp i fornøyelsesparken og må gå i dekning hos Peters fjerne familie. Moren og en 12-årig lillebror tilhører en meget konservativ og streng religiøs sekt, og her blir det naturligvis full kulturkollisjon. Havana er mildt sagt oppgitt over sektmedlemmenes kompromissløse ærlighet og religiøse lydighet.

FBI på sporet
Havanas problemer starter for alvor idet mannen dør og hun blir nødt til å gifte seg med hans 12-årige bror Zeke for å få lov til å bli i familien.
Situasjonen tilspisses ytterligere fordi en iherdig FBI-agent er kommet på sporet av ranerne, samtidig som Havana stadig er på leting etter ransutbyttet...
NRK1 lørdag kl 23.15

Bilder (to motiver via Scanpix/Data- tv/Internett)
Havana (Patricia Arquette) og 12-årige Zeke (Joseph Gordon- Levitt) utgjør et høyst uvanlig ektepar i kveldens amerikanske komedie.

Amerikansk spillefilm fra 1994
Regi: Leonard Nimoy
Originaltittel: Holy Matrimony
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51
I rollene bl.a. Patricia Arquette, Joseph Gordon-Levitt, Armin Mueller-Stahl og Tate Donovan