Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. april 2012 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

Druknes i kultur


Programleder Hans Olav Brenner drar til Sørlandet med sin californiahvite Volvo Amazon fra 1966 for å undersøke landsdelens kulturliv og sine egne fordommer. Er det sant at Sørlandet drukner i kultur?

Siste rest av autentisitet er borte, sier forfatter Sven Kærup Bjørneboe. Er dette sant? Og hvorfor tenker vi bare på sol, sommer og bedagelige sørlendinger så fort det blir snakk om Agder-fylkene?

På veien får vi et nytt bilde av Kaptein Sabeltanns far, Terje Formoe, en prat med sjimpansen Julius og vi inviteres inn i atelieret til sørlandskunstner Kjell Nupen.

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks nye episoder, fortsette sin jakt på folk og fenomener som har endret norsk kultur i løpet av de siste 45 årene. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, , tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, tlf: 815 65 900