Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. juni 1999 kl 19.30 Paragliding i midnattsol

Paragliding i midnattsol (ttv)


NRK2 lørdag 5. juni
Paragliding i midnattssol

Eventyrlig luftseilas

Mennesket har alltid ønsket å fly for egen maskin. Den drømmen deles av to svensker og en nordmann som tilbrakte sommeren 1998 i Lyngen i Nord-Norge med å kaste seg utfor høye fjell og bratte stup i fallskjerm.
Å bare kunne lette fra bakken og som en ørn sveve over høye fjelltopper og dype daler er en tanke som har fascinert eventyrere til alle tider. I kveldens svenske dokumentar \"Paragliding i midnattssol\" møter vi Lars Hedström og Bobbo Nordenskiöld som virkeliggjorde drømmen om å fly i et av Europas vakreste og villeste fjellområder, nemlig i Lyngsalpene. Men ikke med fly eller helikopter. Bobbo og Lars bruker ultralette fallskjermer som tross sin beskjedne vekt og størrelse gir en utrolig oppdrift.
Lars Hedström er ivrig fallskjermhopper og har i mange år arbeidet som instruktør i Åre. Bobbo Nordenskiöld er drageflyger, men har i løpet av de siste årene spesialisert seg på ultralette fly. Han har prøvd fallskjermhopping tidligere, men anser seg som nybegynner.
- Det var derfor spesielt spennende å komme til Lyngen. Men at fjellene var så høye og stupbratte, det hadde jeg ikke ventet, sier Bobbo Nordenskiöld.
Kveldens program ble tatt opp i løpet av en solrik uke i slutten av juni i fjor da Nord-Norge opplevde en fantastisk sommer. Ettersom vindforholdene var ustabile på dagtid ble størstedelen av programmet innspilt om natten. Og faktisk gjorde det ingen stor forskjell. Midnattssolen - som kom til å prege hele prosjektet - skinte jo nesten like sterkt som om dagen.

NRK2 lørdag kl 23.25
Tidligere sendt NRK1 17.5.1999

Bilder (via Scanpix/Internett)

1. I dokumentaren \"Paragliding i midnattssol\" møter vi Lars Hedström og Bobbo Nordenskiöld som har virkeliggjort sin drøm. (Foto: SVT)

2. Luftig svev over Lyngsalpene. (Foto: SVT)

Svensk dokumentar fra SVT (1998)
Originaltittel: Äventyr
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41


\0\0\0\0\0\0