Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. november 2003 kl 18.00 Gnottene

Helt sjef

Sampler får lov til å prøve seg som sjef for gnottene i dag, men det er ikke alle som er fornøyd med jobben hans (Foto: Espen Røst)
Sampler får lov til å prøve seg som sjef for gnottene i dag, men det er ikke alle som er fornøyd med jobben hans (Foto: Espen Røst)
Kaisa bestemmer at gnottene skal spille gnoccia i dag. Verken Stella eller Sampler har spesielt lyst, men Kaisa får dem med. Det viser seg at Kaisa har sin helt egen oppfatning av reglene, og det ender med at hun vinner.

Stella og Sampler protesterer og foreslår at de denne dagen skal stemme over hvem som skal være sjef i grotten. Kaisa går motvillig med på dette. De bruker gnoccia-steinene til å stemme med. Alle stemmer på seg selv, men Kaisa jukser. Hun putter en ekstra stein oppi til sin egen fordel.

Silvergnotten
Sampler finner ut at man ikke kan stemme på seg selv. De prøver igjen, og denne gangen vinner Sampler. Han setter seg i tronen og er til å begynne med en veldig ydmyk og forsiktig sjef. Men så tar han helt av, og kaller seg Sampler Silvergnotte. Kaisa og Stella synes de må gjøre noe. De skremmer Sampler helt til han skjønner hva han har gjort.

Sammen bestemmer gnottene at de ikke skal ha noen sjef mer. Men hvem er det som plutselig brøler skummelt i grotten? Kan det være den ekte Silvergnotten?

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97,
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48