Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. juni 2011 kl 21.20 Mysteriet Norge

Statsministeren om norske hemmeligheter


Det er et spennende møte når statsminister Jens Stoltenberg og komiker Else Kåss Furuseth oppsummer programserien "Mysteriet Norge". Temaet for kvelden er norske hemmeligheter.

Pellegrino Riccardi mener at Norge er verdens best bevarte hemmelighet, og at selv i England er det mange som ikke vet hvor Norge er hen. Hvordan er det å representere Norge i utlandet? Hva forteller han fra Norge, og hva viser han frem når han mottar statsoverhoder til landet? Hva mener Stoltenberg er Norges best bevarte hemmelighet? Og kan Else Kåss Furuseth fortelle oss noen hemmeligheter?

Om serien
Fra toppen av Holmenkolltårnet, og i beste sendetid, ser serien "Mysteriet Norge" på hva som kjennetegner nordmenns væremåte. Hypotesen er at nordmenn ofte er i konflikt med seg selv; Vi lengter etter å bli sett, men vi tør ikke å møte blikk i heisen. Vi misliker autoriteter, men har ekstrem tillit til eksperter og myndigheter. Vi er nøysomme luksusdyr. Vi er naturromantiske teknologislaver. Vi er bitte små, men likevel på toppen av verden.

I hvert program blir to utvalgte gjester invitert til samtale rundt spesifikke tema; folkeskikk, romantikk, luksus, hjem, norsk nakenhet og hemmelighet. De skal ikke være eksperter eller konkludere på noen som helst måte. Med utgangspunkt i seg selv skal serien derimot prøve å se på noen fellestrekk for oss nordmenn – om de finnes.
Programleder er Haddy N´jie.
Are Kalvø setter temaet i en historisk sammenheng, mens norskitalieneren Pellegrino Riccardi giri oss sitt syn på nordmenn sett opp mot tematikken i programmet.


Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2011)
Prosjektleder: Linn Sandberg Skarstein
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900