Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. februar 2001 kl 22.55 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 7. februar kl 22.55
Drapsalarm (19:24)

Plastisk kirurg drept med skalpell

En kjent kirurg som har spesialisert seg på kosmetiske forandringer, blir funnet drept på operasjonsbordet i sin private klinikk. Mordvåpenet er en skalpell han ofte har brukt på sine pasienter.

Det er et grufullt syn som møter Tessa og Steve når de ankommer åstedet. Dr. Theo Magnus har fått halsen skåret over, og ansiktet er maltraktert til det ugjenkjennelige. På veggen er det skrevet et bibelsitat med blod.

Familien til Dr. Magnus og staben på klinikken har lite å fortelle som kan kaste lys over drapssaken. Datteren Carol Magnus er forbløffende rolig. Hun påpeker det faktum at en misfornøyd pasient hadde kranglet med faren dagen før mordet. Kona Lori er først totalt sjokkert over drapet, men kommer seg etter hvert og skryter uhemmet av mannens dyktighet som plastisk kirurg.

Men Steve og Tessa lar seg ikke føre bak lyset av noen. De finner en rekke personer som har hatt motiv for å myrde doktoren.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.55
Tidligere sendt NRK1 13.8.99

Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no