Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. mai 2009 kl 18.25 Grønn glede

Hager ytterst i havgapet

Grønn glede: Programleder Mette Stensholt Schau. (Foto: Per Foss/NRK)
Grønn glede: Programleder Mette Stensholt Schau. (Foto: Per Foss/NRK)
I denne spesialsendinga av Grønn glede møter vi hageeiere som har funnet sine måter å få det til å vokse, et sted der ei stormnatt er nok til å rasere det meste av hagen.

Vi skal besøke en av Norskekystens mest værutsatte hager og vise at det går an å få det til om man bruker alle kreative krefter.

Helt ytterst på Romsdalskysten – på fiskeværet Ona - må de som ønsker å drive med hage pent finne seg i å spille på lag med både nordavinden og sørvesten. Særlig sistnevnte herjer med alt som spirer og gror, mens nordavinden får sjøen til å bli enda grovere.

Hageeierne på Ona har også mange gode råd for å berge unna planter og blomster fra sjøsprøyt og nådeløse vindkuler. En av de mest kreative er Halldis Hansen, som setter bøtter med stein over de minste plantene når de melder kuling og storm. Men noen blomster finnes det ingen redning for, hvis uværet tar sine nådeløse tak. Også trærne på Ona står vindskeive etter nordavindens mange herjinger sommer som vinter.

Reporter Ann Eli Nøsen og fotograf Svein Roger Ivarsen fikk oppleve både vindstille hav og stiv kuling under opptakene i noen av Norskekystens mest værutsatte hager.

Programmet er sendt tidligere

Produksjon: NRK Program riks 2008
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Karoline Berg, 23 04 94 86, 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no