Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. juli 2008 kl 21.30 Wallander: Den femte kvinnen

Hvem blir neste offer?

Nok en eldre mann er funnet myrdet.(Foto: SVT)
Nok en eldre mann er funnet myrdet.(Foto: SVT)
De groteske drapene på eldre menn i Ystad fortsetter. Nå er det tredje offeret funnet i en sekk i sjøen. Morderen har sydd inn flere lodd i stoffet, nøyaktig avpasset mannens vekt for at han ikke skulle synke for fort. Slik led også han en langsom og pinefull død.

Kurt Wallander har oppdaget at alle de tre drapsofrene var rå og brutale menn som mishandlet sine nærmeste. Nå begynner han å ane paralleller mellom deres egne voldsmetoder og den rituelle måten de ble myrdet på. Men hvem som kan stå bak, er fortsatt en like stor gåte.

Falsk sykepleier
På sykehusets fødeavdeling har en person utkledd som sykepleier skapt skrekk blant personalet. Under det siste besøket slo hun ned en sykepleier som prøvde å stanse henne.

Kurt Wallander føler sterkt at den ukjente kvinnen er viktig i saken. Han avhører en ung mor som nettopp har født et barn på avdelingen, og blir overbevist om at hun vet noe som hun ikke vil fortelle.

Sinnene er nå i kok i Ystad over at morderen ennå ikke er tatt, og Wallander kjemper mot tiden for å løse saken før nok et offer blir funnet. Midt oppi det hele må han takle sorgen etter et stort personlig tap.

Om serien
Henning Mankells bokserie om den skånske politietterforskeren Kurt Wallander hører til de aller mest populære i svensk litteraturhistorie, og har også vært en formidabel internasjonal suksess.

I ni SVT-innspillinger fra 1994 til 2007 har Rolf Lassgård spilt rollen som den overarbeidede, melankolske politihelten. NRK sender i sommer to av dem i reprise, "Villspor" (19. juni) og nå "Den femte kvinnen", som er på fire timelange episoder.

Serien ble sendt første gang høsten 2002.

Svensk kriminalserie i fire deler etter Henning Mankells roman fra 1996
Originaltittel: Den 5:e kvinnan
Produksjon: SVT Syd Drama, 2002
Regi: Birger Larsen
I rollene: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Lars Melin, Christer Fant, Keve Hjelm, Klas Gösta Olsson, Emy Storm, Jenny Rudell m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900