Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. desember 2007 kl 22.30 Carl I kveld

Carl I Hagen som debattleder

Carl I Hagen har vært hyppig gjest i studio hos Viggo Johansen. I kveld leder han sitt eget program.
Carl I Hagen har vært hyppig gjest i studio hos Viggo Johansen. I kveld leder han sitt eget program.
Når Carl I Hagen får sjansen til å være politisk debattleder på NRK2, er det ikke uten interne diskusjoner i NRK . Avgjørelsen har vakt stor motstand blant en rekke journalister, mens professor i sammenliknende politikk, Frank Aarebrot, mener Carl I Hagen kan gjøre en god jobb.

Bakgrunnen for at Carl I Hagen skal lede TV-debatten er at han i selvbiografien "Ærlig talt" skriver at om han ikke hadde valgt en politisk karriere, kunne han tenkt seg å være debattleder i politiske magasiner. Nyhetsredaktør Grethe Gynhild Johnsen i NRK tar Hagen på ordet og gir ham en sjanse til å prøve seg.

Avgjørelsen har valgt motbør, mange av NRK-journalister er blitt æresskjelt i Hagens biografi, og mener det derfor er absurd og usolidarisk å slippe ham til. Hardest ut går klubbleder i NRKs journalistlag, Pål Hansen, som raser mot forslaget om å bruke Hagen som programleder. "Han er ingen journalist, da skal han heller ikke lede debatter", mener Pål Hansen.

Til tross for mye diskusjon blir det spennende å se hvordan Carl I Hagen løser utfordringen som debattleder. Han har selv kritisert mange journalister for måten de leder den politiske diskusjon på, utfordringen er nå hvordan han løser det selv.

NRK Nyheter
Redaktør: Kenneth Simensen
Kontaktperson: Karoline Berg, tlf: 23 04 9486/ 90108954,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no