Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. februar 2000 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)

NRK1 tirsdag 8. februar kl 20.00
Antikviteter & snurrepiperier (2:8)

Ugler og kjøttkaker

I programmet i kveld får Kjell Fuglehaug blant annet besøk av Turid Breidalen fra Måløy. Hun har en imponerende samling med ugler og har heller ingen problemer med å innrømme at hun har fullstendig uglemani.

I kjøkkenkroken skal Gerd Wicklund Hansen og Frode Aga lage kjøttkaker. Selv om dette er en middagsrett som fortsatt er svært så populær, så er Gerd og Frode redd for at oppskriften skal gå i glemmeboken og at \"kjøpe-kjøttkakene\" blir det dagens generasjon forbinder med kjøttkaker.

Mynteksperten Jakob Bø gir oss tips om verdifulle kobbermynter, og i Antikvitetskroken hos Ellen Ørnes viser hun fram et meget spesielt bord fra 1898, laget av Gerhard Munthe.

Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik framfører blant annet den kjente slageren \"Å Marie, jeg vil hjem til deg\".

Kjøttkakesaus
1,2 l vann
60 g smør
60 g mel

Kok opp vann. Smelt smøret i en stekepanne, ha i mel. Brunes på stekepannen. Ha bruningen litt og litt i vannet til ønsket tykkelse er oppnådd.

Kjøttkaker
500 g kjøttdeig
1 egg
3 ss potetmel
2 ts salt
en halv ts pepper
3 dl vann

Bland egg, potetmel, salt og pepper i kjøttdeigen, spe med vann. Kjøttkakene brunes i smør på pannen, og legges i kjøttkakesausen. Kokes i ca. 10 minutter.

Kålstuing
Et halvt kålhode
50 g smør
50 g mel
4 dl melk (varm)
litt reven muskat
salt og hvit pepper

Kålhodet skjæres i strimler og kokes i lettsaltet vann. Smør, mel og melk lages til en tykk saus. Kålen tilsettes sausen.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Billedtekst
1.Kjell Fuglehaug sammen med Turid Breidalen, som samler på ugler (Foto: Truls Løtvedt)
2. En sikker klassiker - kjøttkaker og kålstuing (Foto: Truls Løtvedt)


Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug
Prosjektleder: Ole-Bjørn Kringstad
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83