Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. november 2003 kl 23.10 Lydverket

Fra hip hop til reggae

Lydverket har møtt Wyclef Jean. (Foto: NRK)
Lydverket har møtt Wyclef Jean. (Foto: NRK)
Lydverket har vært i New York og intervjuet Wyclef Jean. Nå satser hip hop stjernen på reggae. Og Siri Høstmælingen har møtt glamrock-bandet The Darkness i England.

Wyclef Jean er en av verdens aller største hip hop-stjerner. Han er kjent både som soloartist, superprodusent og som medlem av gruppa Fugees. Nå har han, i likhet med mange andre, omfavnet reggae og dancehall til fulle. Lydverket møtte mannen i New York.

Wyclef vokste opp med reggae på Haiti, og har mange kjente jamaicanske dancehall-artister med seg på den nye platen. Derfor måtte selvsagt Lydverket spørre om han røykte cannabis i studio når han hadde besøk av jamaicanske artister. - Do we smoke in the studio? Do birds fly?

Glamrock
I tillegg kan NRK1s musikkprogram by på elleville The Darkness. Dette er gamle gutter som spiller 70-tallsaktig glamrock med særegen "kastrat"-vokal, kledd i antrekk som de flest kun ville bruke på bad taste-fester. I England har The Darkness ligget helt på toppen av albumlistene i ukevis, og vi i Lydeverket lurer på hvorfor.

Norske KISS
Nylig var fire av Norges største rockestjerner og en amerikansk basslegende samlet i studio for å spille inn en coverversjon av KISS-klassikeren "Black Diamond" fra 1974. Lydverket var med da Torgny Amdam fra Amulet, Sigurd Wongraven fra Satyricon, Knut Schreiner fra Turboneger, Tarjei Strøm fra Ralph Myerz & The Jack Herren Band, og ikke minst Billy Gould fra Faith No More møtte hverandre for første gang i studio og fram til innspillingen var klar.

Tøyen
- Hvis folk synes vi er et tulleband får de bare synes det - vi mener alvor, sier elektronikaduoen Tøyen. Nylig slapp de sitt første ordentlige album, med tittelen "Did You Bring Me on National Television to Tell Me This Too?". Platen fikk terningkast fem i Dagbladet, Spirit og Aftenposten.

Lydverket møtte Tøyen i en sofa for å snakke om hvordan man kan lage musikk på en billig spillemaskin.


Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.


NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,LENKER
  • Les mer