Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. september 2009 kl 21.35 Mysterier med George Gently

Det mystiske huset

Gentley (Martin Shaw) og Bacchus (Lee Ingleby) avdekker en verden som overgår deres verste fantasier. (foto: Company Pictures for BBC1)
Gentley (Martin Shaw) og Bacchus (Lee Ingleby) avdekker en verden som overgår deres verste fantasier. (foto: Company Pictures for BBC1)
Mens Gently og Bacchus etterforsker et mord på en eldre, ensom mann som bodde i det forfallent herskapshuset Harrison House, oppdager de en verden som overgår deres verste fantasier.

Det viser seg at huset har vært et barnehjem, og når de gjennomgår bevisene på nytt, går det opp for dem hvorfor den mistenkte, en psykisk utviklingshemmet mann, har oppført seg som han gjorde. Han var tidligere beboer på barnehjemmet og bodde der etter at han ble voksen for å passe hagen.

Det er flere som er uvillige til å svare på spørsmål. Er det fordi de har noe å skjule, eller er det fordi de vil unngå å konfronteres med det som har foregått i huset?

Om serien
Vi er tilbake på 60-tallet i Storbritannia. I en tid der grensen mellom politi og kriminell kan virke mer og mer utydelig, er inspektør George Gently en person man aldri vil tvile på. Han har utrettelig jaktet på en rekke farlige gangstere, og hans rykte er uomtvistelig.

Serien om inspektør George Gently er basert på romanene til Alan Hunter. Hovedrollen spilles av Martin Shaw og Lee Ingleby spiller den lokale inspektør John Bacchus. Handlingen er lagt til Northumberland og Cunty Durham

Britisk kriminalserie fra 2007
Produksjon: Company Pictures for BBC One
Originaltittel: George Gently, series 2
Kveldens episode: Gently with the Innocents
I rollene: Martin Shaw, Lee Ingleby Simon Hubbard, Tracey Wilkonson, Sian Breckin, m.fl..
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no