Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. juli 2007 kl 22.15 Lov og orden: New York

Et spørsmål om grensesetting

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio)og Alex Eames (Kathryn Erbe). (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio)og Alex Eames (Kathryn Erbe). (Foto: Universal Pictures)
En ung mannlig student ved Juillard, den internasjonalt kjente musikkskolen i New York, blir funnet myrdet. Christian Lyle hadde problemer med grensesetting, kom alltid for sent til øvingstimene på skolen og gikk i terapi hos en psykologen Eloise Barnes.

Da unge Lyle blir funnet myrdet, har han i forkant lagt for dagen at han ikke klarer å styre sin begeistring for den middelaldrende psykologen Eloise Barnes. Bl.a. tropper han opp i hennes private gebursdagsselskap, bare for å bli vist på dør av herr Barnes.

Da Lyle blir funnet på øvingsrommet, er det med syreskader i ansiktet og underkroppen gjennomhullet av knivstikk. Etterforskerne Goren og Eames forhører psykologen Eloise Barnes, og hun antyder at hun har en forklaring på unge Lyles begeistring for henne: Lyles mor døde da hun lå i barsel med ham.

Kjærlighetsforhold?
Goren og Eames går videre med å avhøre Graham Barnes som er psykiater ved Bellevue Hospital Center. Han gir inntrykk av å være en nokså skakkjørt mann. Ekteparets datter Camilla får spørsmål om hva som kan ha foregått mellom hennes mor og den døde klienten. Hun blir rasende da Goren og Eames antyder at det kan ha vært et kjærlighetsforhold mellom dem.

Så kommer det for en dag at Camilla og Lyle begge gikk på Juillard-skolen, og at det var der moren var kommet i kontakt med den unge musikkstudenten...

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Shrink-wrapped
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no