Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. november 2003 kl 19.55 Sønner av Norge

For slappe for Forsvaret?

Geir Kristian, Silje, June-Anita, Ane og Carl iført kongens klær. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Geir Kristian, Silje, June-Anita, Ane og Carl iført kongens klær. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Uten mot i brystet og vett i pannen kan ikke landet bygges, men hvordan står det til med fysikken til ungdommens fem representanter? Ane, Geir Kristian, Silje, Carl og June-Anita må mønstre i uniform i kveldens utfordring.

Ola Soldat er ikke så sprek som han en gang var. I Forsvaret har man oppdaget at dagens rekrutter har 20 % dårligere oksygenopptak enn for 20 år siden. Er ungdomsgenerasjonen rett og slett for slapp til å kunne forsvare landet vårt?

Ane, Carl, Geir Kristian, Silje og June-Anita må gjennom en hard hinderløype for å bevise at ungdommen slett ikke er en gjeng slappfisker. I tillegg må de ikke bare tenke på sin egen gjennomføring, men hele lagets. Tror du de klarer det?

Om serien
Sønner av Norge begynte med ti deltakere, og nå står halvparten igjen. De fem utvalgte skal kjempe sammen, og ikke mot hverandre. Her vil de få ulike oppgaver som alle er basert på fakta eller uttalelser fra folk med myndighet. Ungdommenes mål blir å bevise at alt slett ikke var så mye bedre før, og at dagens unge også duger. Etter hver utfordring skal både seerne og et dommerpanel bestemme om de fem har bestått oppgaven – og dermed reddet sin generasjons ære.

Om deltakerne
Silje Eilertsen (17) bor sammen med mor og far i Porsgrunn. Hun har to eldre søstre, og spiller både håndball og fotball. I tillegg jobber hun på en pizzarestaurant. Silje digger Robbie Williams, Lauryn Hill og en del hip hop.

June-Anita Granberg (17) kommer fra Kvaløysletta, og har flyttet hjemmefra. Hun kommer fra en stor familie, og er i midten i en søskenflokk på seks. June-Anita har spilt fotball i ti år, og favorittlaget hennes er Real Madrid. I tillegg til å spille fotball liker hun å være sammen med venner, lage kortfilmer og se på tv.

Carl Iversen (17) bor i Oslo med mor og to yngre brødre. Han har mye spennende blod i årene: Far er nigeriansk, mens mor er halvt østerriksk og halvt kuwaitisk. Carl er glad i å trene, og bruker mange timer på thai-boksing og vekter. Han hører mye på r’n’b, hip hop, club, techno og "all annen musikk med bra rytme og tekst".

Geir Kristian Vervik (17) bor i Geithus, og har tre søstre og seks stesøsken. Både moren og faren hans har giftet seg på ny. Faren bor i Nordfjordeid der Geir Kristian egentlig er fra. Han er mildt sagt svært utadvendt, kokkelærling og glad i hip hop.

Ane Wadd (17) bor hjemme i Kongsberg med mor og far, og har en god venn i storebroren sin. Hun elsker å danse, har sterke meninger om det meste og er vegetarianer. Hennes musikkfavoritter er The Doors, Led Zeppelin, King Crimson og David Bowie.

Egenproduksjon
Prosjektleder: Tove Austad
Programleder: Espen Thoresen Hværsaagod
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252