Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. august 2001 kl 19.30 Billetten

Hvem vinner hovedpremien?

Vinner Trond Giske og Gunn Karin Gjul hovedpremien i kveld? (Foto: NRK)
Vinner Trond Giske og Gunn Karin Gjul hovedpremien i kveld? (Foto: NRK)
I kveld avgjøres det hvem som får den store premien i reisespørreleken ”Billetten”. Utfordrerne er hentet fra politikken, to politikere som kan sies å komme ”hjem til sine egne”. Kirke-, utdannings- og forskningsminister Trond Giske og stortingsrepresentant Gunn Karin Gjul er godt kjent i Arbeiderpartibygda Hommelvik. Viggo Valle er programleder.

Gjennom sitt engasjement i AUF kan de se tilbake på utallige politiske møter i hjemfylket Sør-Trøndelag, og de har mange venner i bygda. Gunn Karin er riktignok født i Stavanger, men har vokst opp og gått på skole i Sør-Trøndelag.

Som representanter for land og folk føler nok både Trond og Gunn Karin et ekstra forventningspress når de i kveld skal bli utfordret på sine allmennkunnskaper.

Om ”Billetten”
Spørreleken er lagt opp etter den såkalte ”utslagsmetoden”. Det vil si at det laget som går av med seieren i første program, møter utfordrerlaget i neste program. Den store premien, hovedpremien, deles ut til vinnerlaget i program 7.

I program 8 blir det mestermøte! Som en ekstra bonus får nemlig vinnerlaget fra program 7 møte seierherrene fra i fjor, forfatterne Anne B. Ragde og Jon Michelet.

Ved hjelp av bilder, filmklipp, gjenstander og andre nyttige opplysninger skal deltakerne finne fram til interessante reisemål spredt over hele verden.. Ved siden av reisepenger som belønning for gode svar, får alle lagene premie i form av en togreise med NSB.


Egenprodusert underholdning fra NRK Sør-Trøndelag
Programleder Viggo Valle
Prosjektleder Henning Skjæret
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Vinner Trond Giske og Gunn Karin Gjul hovedpremien i kveld? (Foto: NRK)