Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. desember 2003 kl 20.20 Absolutt Dizzie

Absolutt anbefalt moro

Dizzie Tunes sørger for en morsom lørdagskveld på NRK1 (Foto: Scanpix)
Dizzie Tunes sørger for en morsom lørdagskveld på NRK1 (Foto: Scanpix)
Dizzie Tunes moret det norske publikum i 40 år før de gav seg i 2000. I kveld viser NRK1 suksessgruppens nest siste show, "Absolutt Dizzie". Her blir det masse fengende musikk, lettkledte dansere, frisk humor og kjente og kjære gjester.

"Absolutt Dizzie" er et opptak fra Chateau Neuf i Oslo, og gutta i Dizzie Tunes har fått hjelp av Marianne Krogness, Kristin Svensen og Benny Borg. Krogness imiterer blant andre Herborg Kråkevik og Liv Ullmann, mens Benny Borg er stor som latinsk sjarmør.

Verdens eldste boyband
Dizzie Tunes gjøgler i kjent stil, og i kveldens forestilling viser de at de både kan opptre som boyband og danse riverdance. Selv om det siste, i følge dem selv, er en "veldig tungvindt måte å trampe takten på".

Gammel kjenning
Hvem husker vel ikke Yngvar Nummes stakkarslige figur i rutete dress og tenna på tørk som sang "New York, New York" med hakk i plata? Mannen er tilbake, men denne gangen har han kjøpt seg kassettspiller! Men det er visst noe galt med Bjøro Håland-kassetten også…

Treffende parodier
Det er ikke bare Bjøro Håland som blir parodiert. Benny Borg og Yngvar Numme imiterer gamle stjerner de tror ingen husker lenger.

Og har du egentlig tenkt over hvor like Postgirobygget og De Lillos er? Eller hva med Terje Tysland, Åge Aleksandersen og DDE?

Opptak fra Chateau Neuf
Regi: Yngvar Numme
Prosjektleder i NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78