Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. oktober 2002 kl 20.30 Advokatene

Stjerneadvokatens prestisje

Bobby Donnell (Dylan McDermott, foran) og firmaet må sette alle kluter til i en vrien sak i
Bobby Donnell (Dylan McDermott, foran) og firmaet må sette alle kluter til i en vrien sak i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Bobby Donnel forsøker å hjelpe en drapstiltalt stjerneadvokat som insisterer på å føre sin egen sak for retten.

I forrige episode fant Bobby den døde kroppen til stjerneadvokatens kone i deres hjem. Raymond Oz, som er advokatens navn, høres lite troverdig ut når han viser til årsaken for drapet: Joanna Oz hadde gjennom lengre tid forsøkt å drepe ham.

Den aldrende stjerneadvokaten forteller også til Bobby at den langt yngre Joanna var utro mot ham, og at hun forsøkte å få ham umyndiggjort fordi hun ville tilegne seg hans formue.

I retten forklarer en nær venn av Raymond og Joanna seg om sitt inntrykk av dem som et lykkelig ektepar. Men det var før Raymond fikk vanskeligheter med sin virkelighetsoppfatning og med sitt kortminne etter et hjerneslag.

Utilregnelig i gjerningsøyeblikket?
Bobby gjør alt han kan for å få tiltalte til å endre strategien for sitt forsvar. Han vil ha Raymond Oz til å hevde at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, noe som får den gamle til å tenne på alle pluggene. Det ser med andre ord mørkt ut for Bobby Donnell og hans klient i ukens episode av ”Advokatene”.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,