Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. desember 2007 kl 19.55 Dyrisk

Loddent esel

Hilde møter et esel som liker lettøl (Foto: Rubicon)
Hilde møter et esel som liker lettøl (Foto: Rubicon)
I den åttende episoden av Dyrisk møter vi et loddent esel som liker lettøl, et marsvin som står på skateboard og katten Tigris som har hovedrollen i barnefilmen Titanics ti liv.

I tillegg blir programleder Hilde Hummelvoll med på operasjonen av travstjerna Golden Shogun. Han må få fikset beinet for å kunne forsette å konkurrere på toppnivå.

Vi får bekreftet myten om at hunder kan bli allergiske mot eieren sin, vi får vite hvorfor sauen er en vinner – og instruktør Espen Gudim viser deg hvordan du unngår å få tyggemerker i hånda hvis du tukler med matskåla til hunden din.

Om Dyrisk
I dag finnes det over halvannen million kjæledyr i Norge. I tillegg kommer alle husdyrene. Likevel vet vi kanskje ikke så mye om disse bevingede, bepelsede og beskjellede skapningene vi har så tett innpå oss. I Dyrisk prøver vi derfor å gi deg små aha-opplevelser på kunnskapsfronten.

I serien møter du alt fra døve hunder som kan tegnspråk til lesbiske pingviner. Du møter også ivrige dyreelskere, hunde- og hestetrenere, biologer og filmskapere som alle har hver sin måte å forholde seg til dyr på.

Programmet har faste eksperter, og en av dem er veterinær Bergljot Børresen. Hun tar utgangspunkt i at de "gamle" delene av hjernen til mennesket tross alt kommer fra dyrene – og at vi dermed nødvendigvis må ha en del til felles. Har dyr evnen til medfølelse for eksempel? Og kan en hund føle sorg?

Ellers gjør vår faste instruktør Espen Gudim hverdagen enklere for deg som har hund, mens adferdsekspert Gry Løberg løser de underligste problemstillinger for fortvilede dyreeiere.

Animalsk underholdningsserie i 12 deler
Produksjon: Rubicon TV (2007)
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Line Kjærran Norling
Pressekontakt: Karoline Berg , 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no