Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. november 2006 kl 21.35 Niern: Byen er stille

Hverdagsskjebner i Marseilles

Filmen byr på en håndfull mennesker og historier som veves inn i hverandre (Foto: Agat Films/Cie Diaphana)
Filmen byr på en håndfull mennesker og historier som veves inn i hverandre (Foto: Agat Films/Cie Diaphana)
"Byen er stille" presenterer en rekke menneskeskjebner som bare løselig er vevd sammen. Filmen beskriver også dagens Marseille, havnebyen som er innfallsport for innvandringen fra Nord-Afrika og hvor både høyreekstremisme og organisert kriminalitet er framtredende.

Michelle er en hardtarbeidende kvinne i 40-årene. Hun har en datter, Fiona, som går på dop, prostituerer seg og har en liten jente på 5-6 måneder. Mannen til Michelle er arbeidsløs og sympatiserer med høyreekstremisten Le Pen. Det er Michelle som holder familien oppe ved å jobbe i fiskehallen om natten og passe barnebarn og datter på dagtid.

Paul
Michelle orker ikke å se på at datteren lider, og hun er snart selv på gata for å selge seg for å få penger til datteren.

Paul, drosjesjåfør og tidligere bryggearbeider, forbarmer seg over Michelle da hun god og full prøver å skaffe kunder. Paul er eneste sønn av et sosialistisk ektepar som ikke føler seg vel i en by hvor Le Pen har over femti prosent oppslutning.

Viviane
Viviane kommer fra de bedrestilte. Hun er gift med en plastisk kirurg og lever bokstavelig talt på "solsiden". Hun er musikkpedagog, og arbeider i fengsel og med psykisk utviklingshemmede.

Viviane innleder et forhold til Abderahman, en tidligere innsatt med afrikansk bakgrunn. Forholdet ender tragisk ved at Abderahman blir skutt ned av rasister som er ute for å sette opp Le Pen-plakater. Michelles mann er med.

Fransk drama (2001)
Originaltittel: "La Ville est tranquille"
Med Ariane Ascaride (Michelle), Jean-Pierre Darroussin (Paul), Christine Brucher (Fiona), Alexandre Ogou (Abderahman) og Julie-Marie Parmentier (Viviane)
Regi: Robert Guediguian
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no