Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. desember 2005 kl 21.30 Operasjon Stella Polaris

Nettet snører seg sammen

Pelle Skarén (Carl-Kristian Rundman) og Mikael Bergman (Tobias Zilliacus) krangler. Foto: Jarowskij Ab.
Pelle Skarén (Carl-Kristian Rundman) og Mikael Bergman (Tobias Zilliacus) krangler. Foto: Jarowskij Ab.
I nyhetene blir Fontells død omtalt som "naturlig" siden han gjennom lengre tid har vært under behandling for hjerteproblemer. Bergman sysler fortsatt med teorien om at sekten Life Educations er innblandet i det som skjer, og blir uvenner med sin venn Skarén på grunn dette.

Mikael Bergman merker seg at mordetterforskeren Anna Höglund befinner seg ved Fontells hjem og krever å få bli med tv-redaktør Skarén når han skal intervjue politiet. Politietterforsker Karlsson og advokaten Bergman har en stund utvekslet informasjon, så Skarén tillater motvillig at han blir med. Men da Bergman begynner å snakke om sine teorier, får Skarén nok og de to vennene skilles som uvenner.

Bergman drar nok en gang ut til Life Educations’ hovedkvarter for å prøve å snakke Christina til fornuft. På ny nekter hun å dra. Da Bergman blir opprørt over de ferske kuttskadene hun har på håndleddene, blir han kastet ut.

Karlsson lar Bergman bli med til Anna Höglunds kontor. Höglund misliker sterkt forbindelsen og vil at den skal opphøre umiddelbart.

Om serien
Da en av Mikael Bergmans eldste klienter blir funnet drept, dras advokaten inn i et farlig spill med lyssky aksjehandler og en økonomisk kamp om tredjegenerasjons mobiltelefoni. Midt i det hele forsvinner ekskonen med hans lille sønn.

Norske Bjørn Floberg spiller en av de sentrale rollene som oljemagnaten Backe. Hovedrollen som advokat Mikael Bergman spilles av den finsk-svenske skuespilleren Tobias Zilliacus. Hans klients død, striden omkring en merkelig sekt og en rekke dramatiske hendelser på den svenske børsen ser ut til å ha en sammenheng. En fellesnevner ser ut til å være navnet "Stella Polaris".

Innkjøpt finsk-svensk dramaserie.
Produksjon: Jarowskij Ab for FST/YLE, 2002
Regi: Martin Söder
I rollene: Tobias Zilliacus (advokat Mikael Bergman), Carl-Kristian Rundman (tv-redaktør Pelle Skarén), Jonna Järnefelt (Bergmans ekskone, Pia), Ivan M. Petersson (politimann Jonas Karlsson), Bjørn Floberg (Gjermund Backe, norsk oljemagnat), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/ 909 55 364