Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. februar 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)

NRK1 torsdag 11. februar kl 20.10
Matador (6:32)

Tjenerskapets hemmelige liv
Mens borgerskapet i Korsebæk baler med familieskandaler og forretningsbekymringer, lever tjenerskapet sitt eget liv i kulissene.
Agnes, stuepiken hos bankdirektør Varnæs, har gitt etter for den intense kurtisen til herr Boldt, den sorgløse kelneren på jernbanerestauranten i Korsebæk. Nå oppdager hun til sin fortvilelse at affæren har fått følger.
Også Jørgen Varnæs\' amorøse eskapader har fått konsekvenser. Det er bare én av de mange bekymringene til hans bror, Hans Christian Varnæs. Bankdirektøren, som i sin tid avviste Mads Andersen-Skjern som kunde, angrer nå bittert på at han ikke satte en stopper for den tilreisende handelsmannens foretaksomhet i tide.
For nå er Andersen-Skjern blitt en mektig mann som lykkes i alt han foretar seg. Han er blitt kvitt sin største konkurrent, og utvider sin virksomhet på en måte som vekker oppsikt og truer maktbalansen i den en gang så søvnige småbyen.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring.
Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.10

Bilde (to motiver via NTB/Data-tv/Internett)
Forholdet mellom stuepiken Agnes (Kirsten Olesen) og Boldt (Per Pallesen) har fått følger.

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Buster Larsen, Lily Broberg, Ghita Nørby, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz og Helle Virkner
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51