Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. februar 2003 kl 21.00 Niern: Nattevakten

Dansk thriller

I den danske thrilleren
I den danske thrilleren "Nattevakten" skjer det skremmende og mystiske ting
Martin tar seg deltidsjobb på et rettsmedisink institutt, hvor hans arbeid blir å passe på de døde, en i seg selv relativt stillferdig jobb. Men instituttet rommer mer mellom sine klamme vegger enn man kan ane.

Ryktene om en tidligere nattevakt som forgrep seg på kvinnelikene i kjelleren er blant det skumle det skremmes med. Men den unge jusstudenten blir også fascinert av den besynderlige jobben nattestid.

Manndom og mot
Jens er også jusstudent og kamerat av Martin. Men i motsetning til Martin er Jens sprøyte gal. De inngår et veddemål der manndom og mot skal tøyes til det ytterste.

Det som begynte som en lek, utvikler seg etter hvert til noe mer alvorlig. På instituttet kommer Martin i kontakt med kriminalbetjent Wörmer, som etterforsker en rekke uhyggelige mord. Mystiske ting begynner å skje i kjelleren på instituttet. Noen forsøker å gjøre Martin sinnsyk, og han virvles inn i et nett av vel tilrettelagte indisier, som alle peker ham ut som morderen…

Ulidelig spennende
Dette er Ole Bornedals debutfilm, og var en av de store overraskelsene i 1993. Bornedal legger mye av sitt fundament i filmen på de utsøkte karakterskildringene. Både Kim Bodina (Jens) og Martins kjæreste (Sofie Gråbøl) gjør flotte prestasjoner som bidrar til å heve filmen opp på et høyt nivå, og samtidig gi publikum noen øyeblikk med ulidelig spenning.

Dansk produksjon fra 1993
Originaltittel: Nattevagten
Regi: Ole Bornedal
Med Nikolaj Waldau, Sofie Gråbøl, Kim Bodina, Lotte Andersen, Ulf Pilgaard, Rikke Lousie Andersson, Stig Hoffmeyer, Gyrd Løfquist og Niels Anders Thorn.
Pressekontakt Inger Larsen tlf: 23 04 74 83