Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. november 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Russland

En reise i østerled

Russlands dramatiske historie er et av elementene i Ian Wrights reiseprogram fra vår store nabo i øst.
Russlands dramatiske historie er et av elementene i Ian Wrights reiseprogram fra vår store nabo i øst.
Russland, som dekker hele elleve tidssoner og er verdens største land i utstrekning, er reisemålet for Lonely Planet-reporter Ian Wright i kveld..

Ian starter sin rundreise i Moskva, den mest velstående byen i den europeiske delen av kjemperiket. Han besøker Kreml, tar en rundtur til noen av de mange fantastiske palassene og kirkene, spaserer på Den røde plass og viser oss undergrunnen som er et utstillingsvindu for sovjetisk ingeiørkunst. Han besøker også "Stjernebyen" hvor Russlands romfartsprogram utvikles og ledes fra. Det var her Juri Gagarin fikk sin opplæring.

St. Petersburg
Ians reise går videre til St. Petersburg, Russlands nest største by. Her leier han en guide som kan vise oss tsarenes eventyrlige Vinterpalass som nå huser et museum, kjent som Hermitage.

St. Petersburg er en opplevelse for kunst- og historieinteresserte. Men byen har også mye å by på når det gjelder natteliv. Ian tar oss med til noen av de mest populære barene og utestedene i byen.

Murmansk - størst i nord
Ians rundreise avsluttes i Murmansk, den største byen nord for Polarsirkelen. Her deltar han på en fest for å markere at vinteren er på hell og at det går mot lysere tider.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg fram i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er tv-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I "Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Reiseserie for og med ungdom - serie 6
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


Bilder
1. Russlands dramatiske historie er et av elementene i Ian Wrights reiseprogram fra vår store nabo i øst.

2. For kunst- og kulturinteresserte er Russland, og kanskje spesielt St. Petersburg, et interessant reisemål.

3. Russland vant kappløpet om å sende første mann ut i verdensrommet. Juri Gagarin sto for den bragden i 1961. Nå kan turister besøke Russlands romfartssenter.


LENKER
  • Lonely Planet