Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. mars 2008 kl 19.55 Yum Yum med Noman

Helt gresk


Etter uendelige charterturer til Kreta, Rhodos, Naxos og Santorini har flere og flere nordmenn blitt grekofile. I dag drysser vi feta over salaten, steker maten i olivenolje og spiser moussaka til hverdags. Men de fleste av oss er langt fra noen eksperter på det greske kjøkkenet.

Dette gjelder også Noman Mubashir, og i kveld skal han lære seg å lage et utvalg greske retter fra bunnen av. På menyen står souvlaki av indrefilet, squashsuppe, tzatziki og ikke minst gresk salat med masse feta.

Humørfylt fargeklatt
Noman får hjelp av hobbykokken Petros. Han er en av de første grekerne som kom til Norge på midten av 60-tallet og er en humørfylt fargeklatt. I over førti år har Petros drevet en frisørsalong på Torshov i Oslo. For å skåne kundene, dropper han fortsatt å spise hvitløk i ukedagene.

Petros har aldri glemt sitt opphav. Spesielt ikke det greske kjøkkenet. Noman får både ris og ros når Petros gir klare instrukser om hvordan squashen skal skjæres og kjøttet skal grilles.

Kostholdsekspert
Ukens kjendisgjest er den norskgreske kostholdskongen Fedon Lindberg. Fedon vokste opp i Athen og har alltid vært tro til det greske kjøkkenet på grunn av alle grønnsakene og de friske smakene.

Om programmet
I "Yum yum med Noman" inviterer Noman Mubashir åtte hobbykokker, alle nordmenn med røtter i utlandet, hjem til sitt eget kjøkken for å lære seg å lage sine favorittretter fra bunnen av. Han får besøk av Alexandra fra Spania, Petros fra Hellas, Radouane fra Marokko, Joy Fra Thailand, Zeynep fra Tyrkia, Duc fra Vietnam, Lina fra Libanon og Lorina fra Pakistan.

Sammen lager de alt fra duftende tortilla, vårruller, nan og tzatziki til rykende varm thaisuppe, børek, cous cous og libanesiske meze-retter.

I hvert program dukker det dessuten opp en kjendis på overraskelsesbesøk for å spise middag sammen med Noman og hobbykokken. Her kan vi glede seerne med navn som Kristin Halvorsen, Erik Soler, Christian Strand, Fedon Lindberg, Mahmoud Maktabi og Petter Nome.

Egenprodusert underholdningsserie om mat i åtte deler (2007).
NRK Underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Programleder: Noman Mubashir
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
I kveld skal Noman Mubashir bli bedre kjent med det greske kjøkkenet. (Foto: Petter Olden/NRK)
I kveld skal Noman Mubashir bli bedre kjent med det greske kjøkkenet. (Foto: Petter Olden/NRK)LENKER
  • Yum Yum 
  • Hjemmeside