Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. januar 2001 kl 22.30 Litt av en luring: Litt av en luring!

Litt av en luring! (t)

NRK1 onsdag 3. januar kl 22.30
Litt av en luring!

Pass opp for denne mannen...

Komikeren Dominic Joly er den sentrale figuren i humorserien \"Trigger Happy\". Joly opererer blant vanlige folk på gater og offentlige steder, hvor kvinner og menn som tilfeldigvis streifer forbi ham, blir utsatt for hans galskap og triks. Serien vant bronserosen i Montreux i fjor, og Dominic Joly er blitt britenes yndling på rekordtid.

Dominic Joly ble oppdaget av Channel 4-produsenten Caroline Leddy som falt hodestups for humoren hans. Dermed ble det serie og stor suksess hos publikum. Joly har en helt spesiell evne til å lure folk med enkle triks. Han går for eksempel tur med sin utstoppede schæfer, og lurer et eldre par til å passe \"hunden\" mens han er inne i en butikk og handler.

Han later som om han mister en barnevogn ned en trapp, og tilskuerne griper inn, lettere hysteriske, fordi de selvfølgelig tror at det er en baby i vognen. Han bærer med seg en diger mobiltelefon i Hyde Park, og skriker høyt. Uansett hvor mye galskap han finner på, går folk fem på - og leer nesten ikke på et øyelokk.

Kjempesuksess
Og det britiske publikum elsker Dominic Joly. Seertallene ligger på rundt 2,6 millioner, og han har dermed danket ut den populære serien \"Frasier\". Joly var tidligere diplomat, og han har siden jobbet som produsent for ITN i Westminster.

På spørsmål om ikke hans tid er ute den dagen folkene han lurer gjenkjenner ham, svarer han: - Joda, men vi har gode parykker og sminke, dessuten er det fortsatt minst 50 millioner mennesker som ikke vet hvem jeg er.

NRK1 onsdag kl 22.30

Britisk underholdning
Prosjektleder Niels Bierge
Pressekontakt Inger Larsen,tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Dominic Joly, føreren av mopeden, og assistenten Paul setter Europa på hodet med sin galskap.