Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 7. mai 2010 kl 20.00 Fredag i hagen

Asparges og hvitløk


Hvordan dyrke asparges og hvitløk selv? Det får du vite denne fredagen - pluss litt til.

Å dyrke asparges er mye lettere enn man skulle tro, og det gir ofte en overdådig avling. Gustav viser Pernilla hvordan man gjør det. Så tar han med seg hunden på tur, og i samme slengen plukker han tang på stranden ved Stenshuvud. Tangen legger han siden over aspargessengene. Tang er perfekt, naturlig gjødsel og gir riktig, økologisk næring.

Mat rett fra naturen
Hvis du ikke får kjøpt asparges i butikkene, er humleskudd løsningen. Gustav har oppdaget at de smaker nesten som asparges. Han overrasker kokken Tareq med denne løsningen.

Egen hvitløk hele året gjennom; er det en drøm, eller lar de seg gjøre? Ja, hvitløk kan dyrkes i flere omganger og dermed høstes i flere omganger.

Til slutt i sendingen vanker det både plante- og mattips fra Pernilla og Tareq.

Om serien
Fredagskveld: Kryp opp i sofaen og la deg inspirere av hageprogrammene til svenske Pernilla, Gustav og Tareq. Allerede neste dag kan du selv sette spaden i joden og starte opp prosjektet som du har grublet på en tid; kanskje nå gjødslet med helt nye ideer ?!

"Fredag i hagen" inneholder alle typer hageliv; blomster i og utenfor drivhuset, planter i krukker og på balkonger, men også det å dyrke frukt og grønnsaker, og hvordan tilberede jordens grøde. Og dessuten, selve livet i og rundt hagen. Programmene er alltid aktuelle i forhold til årstiden.


Svensk hageserie fra 2009.
Orginaltittel: Trädgårdsfredag.
Produksjon; SVT
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice