Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 2. juni 2003 kl 19.30 Cosmomind

Kjærlighet over grenser

Suede sier det enkelt:
Suede sier det enkelt: "Be rude long enough to everyone, they’ll be forced to learn English just to get back to you". (Foto: DR)
Kan et forhold overleve avstand over lang tid? Er det vanskelig å finne seg en kjæreste i utlandet? Kan du få problemer hvis du er homoseksuell? I kveld skal det handle om kjærlighet i "Cosmomind", men vi får også tid til å se på de faste videodagbøkene og høre hva Suede synes om å reise i utlandet.

Å oppleve kjærlighet i en fremmed kultur kan snu opp-ned på det meste. Er det for eksempel ulovlig å være homoseksuell eller ta abort i landet du vil reise til, kan hverdagen straks forandre seg.

Sammen til Wales
Maria og Andreas fra Sverige har vært kjærester i en måned, og reiser sammen til Wales. Maria skal ha praksis i tre måneder i Wrexham, og Andreas har tenkt til å lete etter en jobb. Vi følger dem før avreisen, og når de er kommet på plass i Wales.

Casanovaer i Argentina
Norske Fredrik og Jo er utvekslingsstudenter i Argentina. Siden de skiller seg ut med sitt lyse hår og er høyere enn de fleste argentinske guttene, får de mye oppmerksomhet av jentene. Fredrik har kjæreste i Mendoza – to timer unna San Juan der de to guttene bor. Jo gjorde det slutt med sin kjæreste i Norge før han reiste. Vi blir med dem på skolen, sammen med venner og på middag hos vertsfamiliene deres.

Det glade liv i Barcelona
23 år gamle Marcus har vokst opp i Skövde i Sverige, men har nå bodd i Barcelona i ett og et halvt år. Han deler en stor leilighet med to andre svensker, og fordriver dagene med jobbing på dagen og clubbing på kvelden. Han var ikke redd for å miste venner da han flyttet til utlandet, siden mange av vennene hans også reiser mye.

Om "Cosmomind"
Har du lyst til å jobbe eller studere i utlandet? Gjennom åtte program møter vi ulike skandinaviske ungdommer som har drømt om det samme – og gjort noe med det. Serien følges opp på en egen nettside, der du får vite mer om hvordan de opplever det å leve i et fremmed land.

På nettsiden www.cosmomind.com/no får du vite mer om yrkene eller studiene som presenteres i tv-programmene, og hvordan du kan realisere din egen drøm om å reise. Den norske delen av nettstedet driftes av Ungieuropa.no.

Videodagbøker
Tre ungdommer går igjen i hele serien: svenske Jessica, norske Jørgen og danske Tanja. De har laget videodagbøker fra hver sin kant av verden, der de forteller om sin hverdag. Jessica (21) studerer til veterinær i Budapest, Jørgen (24) leser journalistikk i Brisbane i Australia, mens Tanja (21) arbeider i Spania.

Nordisk samproduksjon
Prosjektleder: Egil Eikvil
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96