Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. februar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Morder og etterforsker

Dobbeltspillet fortsetter for Sverre (Trond Espen Seim) og Trude (Ane Dahl Torp). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Dobbeltspillet fortsetter for Sverre (Trond Espen Seim) og Trude (Ane Dahl Torp). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Flere års angst og frustrasjon har rent over for Sverre. Nå er han blitt drapsmann – og får selv i oppdrag å etterforske dødsfallet.

Det går mot en nervepirrende slutt på NRK Dramas suksesserie "Svarte penger – hvite løgner". Da Sverre prøvde å trekke seg fra ransplanene med Joakim, fikk han vite at Kine var ryddet av veien og at Trude stod for tur hvis han ikke holdt avtalen. Trusselen fikk det til å svartne for Sverre, som altfor lenge har levd i frykt for at Joakim skal ødelegge tilværelsen hans.

Sverre bruker all sin erfaring som politimann for å skjule sporene etter ugjerningen. Men når han selv får i oppdrag å etterforske drapet, greier han ikke å holde tilbake sannheten for Trude.

Trude får seg ikke til å se på Sverre som en drapsmann og orker ikke å gi slipp på drømmen om et liv sammen med ham. Etter hvert våger begge å håpe på at de skal lykkes i å legge fortiden bak seg. Men ennå har skjebnen noen runder å gå med det hardt prøvede paret.

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill. Serien har fått strålende mottakelse av tv-anmelderne og er fulgt av inntil 865.000 seere, et rekordhøyt tall på denne flaten på NRK.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med alenemoren Trude (Ane Dahl Torp), som viser seg å være naboen hans.

Når Trudes narkomane eksmann, Affen, blir drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet. Sverre oppdager at hun har latt seg presse til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler ved å redde henne gjennom tollen.

Sverre overtaler Trude til å melde seg for politiet, slik at bakmennene kan bli tatt. Men motet svikter henne, og hun fortsetter å klynge seg til ham som sin eneste redning. Og selv om Sverre er nygift med Randi (Tone Mostraum), utvikler det seg etter hvert et forhold mellom de to.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.


Spenningsserie i åtte episoder
Episode 8
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Arne (politikollega) – Per Schaanning
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne) – Janne Formoe
Aslaug (Sverres mor) – Tone Danielsen

I øvrige roller bl.a.: Jon Øigarden, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Les mer