Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. desember 2013 kl 21.45 Fridtjofs jul

Kjendisspekket jul med Fridtjof


I Ytre Enebakk er det få personer som gjør mer ut av seg enn Fridtjof. Derfor er han også elsket og hatet - kanskje mest det siste. Særlig ligningssjefen, lensmannen og presten ønsker å sette en stopper for jyplingens fremferd, og de tar all verdens tenkelige midler i bruk.

Med et stjernelag bestående av Elisabeth Andreassen, Hege Schøyen, Marianne Krogness, Bjørn Sundquist, Jon Eikemo, Nils Vogt, Tommy Kørberg og mange, mange flere inntar Øivind Blunck Ytre Enebakk som superoriginalen Fridtjof.

Fridtjof er den evige ungkar som har som leveregel at det er bedre med to ringer under øya enn en ring på finger’n. Han bor sammen med høna Priscilla, har sine beste venner i lensmannsungene og tar seg gjerne litt hjemmebrent snabelstoff sammen med naboen Arne.

Dessuten er han opp over ørene forelsket i Bjørg, ligningssjefens kone og dirigent for kvinnekoret i bygda.

Korkrig i Ytre Enebakk
Og det er nettopp bygdas kor som blir stridens kjerne i Fridtjofs oppkjøring mot jul. Fridtjof skal nemlig være solist for mannskoret Ytre Enebakk, noe bygdas øvrighet ikke ser på med blide øyne.

Ligningssjefen, lensmannen og presten ser heller at kvinnekoret står for sangen på julaften og ber damene øve i all hemmelighet. Samtidig pønsker de ut en slu og ondsinnet plan som de håper skal rydde Fridtjof og mopeden hans av veien – en gang for alle.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert underholdning (2006)
Regi: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Med: Øivind Blunck, Hege Schøyen, Jon Eikemo, Bjørn Sundquist, Nils Vogt, Tommy Kørberg, Lasse Brandeby og Elisabeth Andreassen.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf. 23 04 70 00