Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juni 2001 kl 21.30 Kar for sin kilt

Søster skaper trøbbel

Lizzie (Abigail Cruttenden), Archies søster, er problembarnet i familien.(Foto: Ken Mellon, BBC)
Lizzie (Abigail Cruttenden), Archies søster, er problembarnet i familien.(Foto: Ken Mellon, BBC)
Archies søster Lizzie er familiens sorte får. Nå dukker hun opp på Glenbogle sammen med sin nye flamme, og som vanlig fører det til en masse styr og bråk.

Gerald, Lizzies kjæreste, er en mildt sagt svevende type med hodet fullt av New Age-tanker. Samtidig er han svært karismatisk og påstår at han besitter helt spesielle krefter. Sammen har paret tenkt å forvandle Glenbogle til et healingsenter.

Archie er skeptisk, men blir forbløffet når Gerald på mystisk vis finner en ukjent vannkilde. Men så får Gerald et innfall som fører til at han og Archie fyker rett i tottene på hverandre.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år og i ferd med å åpne en trendy restaurant i London sammen med kjæresten Justine (Anna Wilson-Jones) når han får beskjed om at faren Hector (Richard Briers) er alvorlig syk. Dermed reiser han hals over hode hjem til Skottland. Men det viser seg at han har gått i en felle: Faren er slett ikke syk, men kranglevoren og sta som aldri før. Nå har han og hustruen Molly (Susan Hampshire) besluttet at det er på tide at sønnen overtar familiegodset.

Med ett har den uforberedte Archie arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Han skal bestyre et gedigent og forfallent slott, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og hamle opp med sine eksentriske foreldre.

I hjembygda gjenoppfrisker han bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

Det er laget en oppfølgerserie på åtte episoder som nylig er sendt på BBC og som også vil bli vist på NRK. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: Edward Bennett
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. Lizzie (Abigail Cruttenden), Archies søster, er problembarnet i familien. Nå dukker hun opp på Glenbogle, som hun vil gjøre om til et healingsenter. (Foto: Ken Mellon, BBC)

2. Gerald (Jonny Philips) påstår å besitte helt spesielle krefter. Her forsøker han å overbevise Hector (Richard Briers). (Foto: Ken Mellin, BBC)


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Hjemmeside