Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. september 2006 kl 19.55 Røst

Motorstopp og lite napp

Lenes nyfødte datter plages av kolikk. (Foto: Halvard Jakobsen)
Lenes nyfødte datter plages av kolikk. (Foto: Halvard Jakobsen)
Redningsselskapet hjelper en båt i havsnød, mens Lenes datter får profesjonell hjelp mot sine kolikkplager. Oluf prøver fiskelykken uten særlig hell.

Redningsselskapet får nødanrop fra en båt som har fått motorstopp og ligger og driver i flere meter høye bølger ute på Røst-havet. For Redningsselskapet er det aldri tvil; de skal komme til unnsetning uansett vær.

Tur og retur
Olaf venter spent på svar om han får jobben i Italia. Eksportutvalget for fisk trenger noen til å promotere tørrfisk i Italia, som er storimportør. Olaf har veldig lyst på jobben.

Solveig har nettopp flyttet tilbake til Røst etter flere år i Telemark. Hun har kjøpt seg hytte på nettauksjon, og nå mangler hun bare et sted å plassere den og hjelp til å sette den opp.

Stille på sjøen, bråk på land
Oluf og kona Elise. (Foto: Halvard Jakobsen)
Oluf og kona Elise. (Foto: Halvard Jakobsen)
Den pensjonerte fiskeren Oluf tar seg en tur ut med snekka en dag det er rolig vær. Dessverre viser det seg å være nesten like dødt under havflaten som over. Men Oluf gir seg ikke.

Hjemme hos Lene er det ikke like stille. Datteren Saga har fått kolikk, og Lene har hørt at kiropraktorbehandling kan hjelpe. Hun bestemmer seg for å reise til Bodø med datteren.

Om serien
Ytterst i Lofoten ligger øygruppen Røst. Her lever snaut 700 mennesker og et ukjent antall sjøfugler. Røst står for 30 prosent av verdens tørrfiskeksport, og øygruppen har nesten ikke arbeidsledige, kan skilte med full barnehagedekning og har fylkets yngste befolkning. Hvordan er livet på Røst?

Tålelig bra, ser det ut til. I løpet av åtte episoder følger vi noen av øyas innbyggere i deres dagligliv. Foruten en fantastisk natur, blant annet med verdens største dypvannskorallrev og enorme fuglekolonier på flere millioner, har Røst et livskraftig og velfungerende lokalsamfunn. Andelen millionærer er høy, og øya er ikke truet av fraflytting.

Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Troms (2005)
Redaktør: Halvard Jakobsen
Regi: Halvard Jakobsen, Kåre Johannes Inderberg
Prosjektleder: Elin Østraat
Pressekontakt: Håkon Sverdrup, tlf: 23 04 77 51 / 92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900