Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. november 2000 kl 20.10 Åpent hus

Åpent hus


NRK1 fredag 3. november kl 20.10
Åpent hus

Mark Knopfler og Smokie hos Petter Nome

Mark Knopfler - kjent som vokalisten og frontfiguren til Dire Straits - har vært et av de store navnene i internasjonal musikk i over tjue år. Knopfler kommer til Petter Nome i Åpent hus i kveld, og er også viet et eget program senere på kvelden. Til Marienlyst kommer også Smokie, bandet som har hatt suksess i tre tiår og fremdeles holder koken blant publikum.

Mark Knopfler kommer fra Newcastle, og hans Leeds-baserte band ble oppdaget i London på slutten av 70- tallet. Karrieren tok av for alvor med albumet \"Brothers in Arms\" fra 1985. Hvem har ikke spilt luftgitar til det heftige åpningsriffet på låten \"Money for Nothing\"? Det var også første gang at dataanimert grafikk for alvor ble benyttet i en musikkvideo, noe som resulterte i at Dire Straits vant over halvparten av alle prisene i MTV Video Music Awards dette året. Faktisk i konkurranse med a-has \"Take on Me\".

Etter at Mark Knopfler gikk solo i 1996, har han fått vist enda tydeligere hvilken virtuos han er på gitar. Nå er han aktuell med sin andre soloplate, \"Sailing to Philadelphia\". Den har allerede solgt til platina i Norge.

En åpenhjertig Reiulf Steen
Petter Nome får også besøk av Reiulf Steen (66) som skal snakke om sin omdiskuterte nye bok \"Jordskjelv\" og livet generelt. I boken forteller han åpent om alkoholisme og depresjon. Reiulf Steen er i dag leder av Europabevegelsen.

Ukens opp- og nedtur er det Shabana Rehman som skal få snakke om i kveld. Den pakistansk-fødte standup-komikeren har gjort stor suksess med sin humor og provoserte mange da hun stilte opp i Dagbladet Magasinet, naken og kroppsmalt med det norske flagg. Damen har humor som våpen og punchlines med sting.

Berit Riise, Norges eneste kvinnelige fotballagent, får vi også møte. Hva er det som får en kvinne til å tre inn på en så typisk mannsdominert arena? Det får vi svar på i kveld.

NRK1 fredag kl 20.10

Egenprodusert underholdning
Programledere: Petter Nome, Hilde Hummelvoll, Jon Almås
Prosjektleder: Stina Greaker
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Petter Nome får besøk av blant andre Mark Knopfler og Smokie i kveldens Åpent hus. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

NB! Bilder av Mark Knopfler er lagt ut til sendingen kl 23.55.