Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. april 2002 kl 22.00 Faktor: Faktor: Hinsides all fornuft

Et helt vanlig hus

Ottar Myhre er healer, og i
Ottar Myhre er healer, og i "Faktor"-dokumentaren "Hinsides all fornuft" kan du være med når han skal heale et hus (Foto: NRK)
Noen har en logisk forklaring på alt. Andre er overbevist om at både nisser, huldrer og spøkelser fins. Også er det noen som sier tja...det fins sikkert mer mellom himmel og jord...

I ”Faktor”-dokumentaren ”Hinsides all fornuft” går vi inn i et tilsynelatende helt vanlig hus, med en helt vanlig huseier i en helt vanlig gate i Halden. Hva er det med dette huset?
Kanskje er det ingenting?

Huseieren, Lars Johannessen, har aldri hatt noen interesse av overnaturlige fenomener. Men han kjøpte et gammelt hus for 10 år siden som viste seg å være svært spesielt. Mest var det lyder - skritt i trappen, tv og stereo som plutselig slår seg på på full styrke, men også skygger og nynning i tomme, mørke rom. Også mange i hans omgangskrets har fått seg en og annen overraskelse. Overnattingsgjester våkner av kjettinger som blir slept oppover trappen, og dører som stadig åpner seg.

NRK overvåket huset en natt, og hvis du følger ekstra godt med kan du kanskje se et lite spøkelse. I dokumentaren får Lars hjelp av to profesjonelle med kontakter i det hinsidige, som healer huset.

Egenprodusert dokumentar
Regi: Gry Kårstad
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder
1 Ottar Myhre er healer, og i ”Faktor”-dokumentaren ”Hinsides all fornuft” kan du være med når han skal heale et hus (Foto: NRK)
2 og 3 Lars Johannessen (til venstre) kjøpte et gammelt hus for ti år siden som ikke oppfører seg som normalt. Vennen Nils Erik Bjåland har også fått seg noen ubehagelige opplevelser som overnattingsgjest i det spesielle huset. Vi møter dem i ”Faktor”-dokumentaren ”Hinsides all fornuft”. (Foto: NRK)