Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. november 2003 kl 20.20 LørDan

Variert i LørDan og Kjempesjansen

Pop- og rockegruppen The Marble Kings får det til å svinge i studio under Kjempesjansen. (Foto: Stian Green)
Pop- og rockegruppen The Marble Kings får det til å svinge i studio under Kjempesjansen. (Foto: Stian Green)
Dan Børge Akerø ønsker som vanlig velkommen til en allsidig aften med aktuelle gjester og den spennende talentkonkurransen Kjempesjansen.

I kveld gjester de populære sunnmøringene Brazz Bros studio sammen med Women Unite fra Cape Town i Sør Afrika.

Ali Reza skal også gjøre sitt beste for å holde (u)orden på artistene, mens Rune Gokstad presenterer ukens kjendistopp. Her er kveldens deltakere i Kjempesjansen:

The Marble Kings
Pop/rock band fra Porsgrunn, Mjøndalen, Oslo og Brønnøysund

Simen Loe (23), vokal; Kjetil Hoem (28), bass; Øystein Ange (28), gitar; Geir Ormøy (32), trommer; Pål Magnus Nordby (32), keyboard.

The Marble Kings fant hverandre gjennom en felles interesse for blant annet 60- og 70-tallsmusikk og et ønske om å lage sin egen slagkraftige pop og rock som kan finne sin plass i dagens musikkmangfold. En drøm og et mål for gutta er å få delta på Quart- eller Øyafestivalen og selvfølgelig å få gitt ut en CD. De har allerede vært en tur innom studio, men sparepengene deres holdt bare til å få ferdig 4 av låtene. Studio er booket over jul, og de satser stort på at deltakelse i Kjempesjansen vil hjelpe dem til å finansiere resten av CD’en. The Marble Kings ble tidligere i år plukket ut som Ukas Urørt på Petre.

Ingvild Kalsnes Jørstad
Sanger/pianospiller fra Fredrikstad

Ingvild Kalsnes Jørstad (23) har siden 6-årsalderen sunget i kor og danset ballett. Etter åtte år uten de store danserollene, ga hun opp og satset fullt på musikken og medisinstudier. Hun er aktiv i studentmiljøet og bidrar med sang ved flere anledninger. Hun har også flere ganger vært med i Ungdommens Kulturmønstring og kom til finalen i 1999. Jørstad drømmer om en fremtid som sanger og musiker, men først trenger hun et nytt piano. Hun håper på flere TV- opptredener og drømmer om å synge på Fredrikstad Stadion når FFK rykker opp til eliteserien.

Bergen Saksofonkvartett
Klassisk saksofonkvartett basert i Bergen, med medlemmer fra Magnor, Langevåg, Drammen/Lier og Ålesund.

Anne Hilde Noreen (26), Siri Godø Andersen (33), Tonje Kvarstein Andreassen (31), Christine Lillebø (25)

Bergen Saksofonkvartett har sitt utspring fra Griegakademiet i Bergen der jentene studerer sammen. Alle fire avla i vår eksamen i kammermusikk. Saksofonkvartetten har spilt sammen i to år, og har gjort en rekke konserter. De har vært på turné på Sunnmøre og i Sverige, og de ble norgesmestere i ensemble 2002. I sommer deltok de på Olavfestdagene i Trondheim. Hver for seg har jentene spilt med flere norske orkestre, som Bergen Filharmoniske Orkester og Ung Symfoni. Planer og ønsker for fremtiden er bl.a å få reise til USA for å studere og få inspirasjon til å utvikle seg som utøvere og ensemble. En stor drøm for saksofonkvartetten er å få reise på kryss og tvers i landet vårt med Rikskonsertene.

Lenny Kittilsen
Sanger fra Oslo

Lenny Kittilsen (35) er en ordentlig Oslo-gutt, allsidig musiker, komponist og sanger. Som perkusjonist turnerte han i USA og Canada med M2M/Hanson. Kittilsen var også medkomponist til en låt i den svenske filmen "Grabben i graven bredvid". Han er arbeider i gruppen Kanaka Songwriting, som primært baserer seg på å komponere/ produsere musikk for andre artister, også i utenlandske.

Lenny er en velkjent vokalist på forskjellige klubber rundt i landet, og synger i bandene Supermanics og Tante Görilds Hobbyorkester. Han har nå et stort ønske om å presentere seg som soloartist. Lenny er i full gang med å skrive og forberede en CD innspilling og han har som overordnet mål å kunne leve av musikken.

Om Kjempesjansen
Unge, uetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket. De konkurrerer i flere kategorier, både sang, dans, musikk og komikk.

Seerne får selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og pengene går direkte til utøverne. I hvert program konkurrerer fire utøvere.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund, kerstin.asplund@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,