Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. november 2002 kl 19.30 Puls

Slanketest og mer mobbing i skolen!

Anbjørg Sætre Håtun leder
Anbjørg Sætre Håtun leder "Puls" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det finnes et hav av tilbud på markedet for den som ønsker å gå ned i vekt. Men hvordan kan du vite at slankekuren du velger faktisk hjelper deg? I kveldens ”Puls” starter en test av to av de mest populære slankekurene. Kampanjen mot mobbing fortsetter, og denne gangen kan ”Puls” avsløre at lærerutdanningene nedprioriterer kunnskap om mobbing.

Å bruke sunn fornuft når man slanker seg er viktig, særlig når det gjelder valg av måte å redusere vekten på. I kveld starter ”Puls” undersøkelser av virkningene av to av de mest populære kurene – kurs med Grete Roede og Fedon A. Lindbergs ”Vekt i balanse”. Fire mennesker som ønsker å gå ned i vekt, skal sammen med ”Puls”-redaksjonen teste de to slankekurene. Hvordan virker de, og hva blir resultatet til slutt? Fra og med i kveld følger vi de fire over tid, og til slutt vil man kunne se om forskjellene på de to kurene gir ulike resultater.

Mangelfull kunnskap på lærerskoler
I serien om mobbing har ”Puls” denne gang kartlagt hva fremtidens lærere kan om problemet. Alle lærerutdanninger i hele landet er blitt undersøkt, og resultatet er sjokkerende. I kveld må utdanningsminister Kristin Clemet svare på hva som skal gjøres for å bedre lærerstudentenes kunnskap om mobbing.

Råd mot utbrenthet
I slutten av oktober kunne Bjarte Stubhaug, leder i Norsk psykiatrisk forening, fortelle i ”Puls” at utbrenthet var blitt en motediagnose, og at hvile ikke var rette måten å takle problemene på. Etter programmet fikk ”Puls” mange henvendelser fra seere som lurer på hva de skal gjøre hvis hvile ikke hjelper. I kveld gir ”Puls” seerne konkrete råd om hva som kan gjøres for å bedre eller forebygge utbrenthet.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96