Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. august 2006 kl 20.50 Birkebeinerrittet

Oppad bakke, nedad berg

Dag Erik Pedersen er programleder for sendingen fra Birkebeinerrittet sammen med Ingerid Stenvold. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Dag Erik Pedersen er programleder for sendingen fra Birkebeinerrittet sammen med Ingerid Stenvold. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Da Skjervald Skrukka og Torstein Skjevla vinteren 1205 reddet kongssønnen Haakon Haakonson fra baglerne, forestilte de seg neppe at deres strevsomme tur skulle bli inspirasjon for verdens største terrengsykkelritt.

11.000 mosjonister i varierende form tråkker i dag ut på de snaue ni milene fra Rena til Lillehammer. Turen går i kupert terreng med høydeforskjell på nesten 800 meter. Underlaget varierer mellom asfalt, grus og sti/kjerrevei. Alle må ha minst 3,5 kg på ryggen, en symbolsk bør som skal minne om kongssønnen.

Til tross for at dette uten tvil er en slitsom opplevelse, var rittet fulltegnet allerede for ett år siden. Det er mange som ønsker å kombinere mosjon og naturopplevelse.

NRK er som vanlig til stede ved start og målgang. Det blir et fyldig referat, ispedd litt kuriosa og stemningsrapporter.

Egenproduksjon fra NRK Sport (2005)
Programledere: Dag Erik Pedersen og Ingerid Stenvold
Prosjektleder: Stein Magne Os
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51/92 01 55 79,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)