Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Den perfekte Lucia


Barna i Svingen gleder seg til å gå i Luciatog, og moren til Victoria har laget en flott krone til årets Lucia. Men hvem skal bære den?

Det blir full oppstandelse da både Åsa, Akaya og Victoria krever sin rett til å bære Luciakronen som Vera har laget. Til å hjelpe seg ber jentene Nure stå for avgjørelsen, men han roter det bare enda mer til for seg selv og de andre.

Heldigvis kommer Børre forbi da krangelen når sitt høydepunkt. Moren til Børre har bursdag samme dag, og hun har fortalt til Børre at hun ikke liker Luciadagen. Årsaken er at hun aldri fikk være Lucia på skolen.

Dermed får Børre en lys idé: Han stikker av med kronen og gir den til moren i fødselsdagspresang. Men Lucy selv synes hun er blitt for gammel til å være Lucia…

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
V-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00
LENKER
  • Barna i Jul i Svingen