Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. oktober 2012 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Christopher?

Algerie med Christopher Dons


Christopher Dons har vært værmelder på TVNorge, programleder i "Ungkaren", ledet ettermiddagsshow fra Oslo S og reist verden rundt i serien "Hit og Dit". Nå skal han på sin aller viktigste reise, til morens hjemland Algerie.

Christophers mor Marcelle er født og oppvokst i en fransk familie i Algerie, som den gang var en fransk koloni. Oppveksten i Nord-Afrika var idyllisk, men motstanden mot koloniherrene økte i Algerie på 50-tallet og nærmere 200.000 ble drept under frigjøringskrigen. I 1962 måtte Christophers mor, som den gang var 14 år, flykte med familien til Frankrike i frykt for hevnaksjoner fra frigjøringshæren.

Møtet med Frankrike var vanskelig, og som tusener av andre barn ble Christophers mor mobbet på skolen fordi hun ikke var ekte fransk.

Under en ferietur til Norge i 1969 møtte Marcelle en nordmann, og fem år senere kom Christopher til verden.

Marcelle har aldri glemt Algerie og føler seg fortsatt som flyktning. Christopher har aldri forstått hvor vanskelig flukten fra Algerie har vært for moren hans. 50 år senere tør Marcelle omsider å reise tilbake til røttene sammen med sønnen. Lever barndomsvennene, og er barndomshuset ødelagt eller fortsatt der?

Om serien
Visste du at Vendela Kirsebom har tyrkisk pappa, mens Linni Meisters mamma er fra Sri Lanka? Disse to og fire andre norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.

Foruten Tyrkia med Vendela Kirsebom og Sri Lanka med Linni Meister drar Noman Mubashir til USA med Mira Craig, Algerie med Christopher Dons, Bangladesh med Saera Kahn og til Rwanda med Kashfa King Gashamura.

I serien på seks episoder er sterke familiegjenforeninger og eksotiske reiseopplevelser gjennomgående.

Produsert av NRK Østlandssendingen 2012
Programleder: Noman Mubashir
Presseansvarlig: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900