Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. august 2008 kl 22.30 Film: Hero

Spektakulære kampscener og het erotikk


Hva er en helt? I denne kinesiske filmen forsøker regissør Zhang Yiomou å belyse dette spørsmålet i en skjebnetung fortelling om svik, ære, mot og kjærlighet.

Før Kristi fødsel var Kina delt inn i sju delstater. Hver regionale småkonge ønsket å få suverenitet over hele det veldige riket og bli keiser av Kina. Den som var mest oppsatt på å oppnå dette var herskeren i Qin. Det gjorde ham til et yndet mål for snikmordere, typer som legendene Brukket Sverd, Flygende Snø og Himmel.

I håp om å forhindre at han ble myrdet hadde kongen lovet uendelig rikdom, makt og privat audiens til den som nedkjempet de som forsøkte å ta kongen av dage. Det gikk tiår med store lidelser for befolkningen uten at noen løste oppdraget. Men så ankommer en mann kalt Navnløs palasset og overleverer våpnene til de tre fryktede snikmorderne.

Navnløs sier han er ekspert på sverdkamp og at han hadde nedkjempet Himmel og ødelagt den berømte duoen Flygende Snø og Brukket Sverd ved å spille på deres kjærlighet for hverandre og bruke dette mot dem.

Men da Navnløs møter kongen ansikt til ansikt viser det seg at situasjonen er mer komplisert enn han hadde tenkt seg.

Kinesisk spillefilm fra 2002
Originaltittel: Ying xiong
Produksjon: Beijing New Picture Film Company
Regi: Zhang Yimou
Med Jet Li, Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung, Donnie Yen og Daoming Chen.
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no