Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. oktober 2013 kl 20.55 Lisenskontrolløren

Subjektivt arkivdykk


Har NRK levert gode nok programmer gjennom 50 lisensfinansierte år? Njål Engesæth tar saken, og går gjennom kategoriene Barne-TV, helgeunderholdning, kultur og folkeopplysning.

"Lisenskontrolløren" er en serie med subjektiv forskning i NRKs programarkiver. Programleder Njål Engesæth, kjent blant annet fra Radioselskapet og Lydverket, harselerer på kjærlig vis over gull og gråstein blant kringkasterens produksjon, og finner ut om man har gjort seg fortjent til lisenskronene.

I det første av fire programmer dykker Njål i NRKs Barne-TV-arkiv. I løpet av 50 år har Barne-TV gått fra det gørr kjedelige til det komplett absurde. Men har det vært bra?

Helgeunderholdning
I program 2 skal det handle om helgeunderholdning. I over femti år har NRK forsøkt å lage helgeunderholdning som skal treffe hele det norske folk. Til tider har resultatet endt mer i forargelse enn forlystelse. Lisenskontrolløren undersøker hva som skjer når helgeunderholdningen ikke underholder.

Kulturprogram
Kulturen i NRK skal til pers i program 3. Kulturprogram har vært blant de minst sette i NRKs fjernsynshistorie. Har disse programmene vært mer til skade enn til hjelp når det gjelder å øke kulturforståelsen til det norske folk? Njål byr på en underlig reise gjennom NRK-arkivet denne gang.

Folkeopplysning
Som rikskringkaster har det vært en viktig oppgave for NRK Fjernsynet å formidle ny kunnskap til det norske folk. Men har over femti år med folkeopplysning gjort Norge smartere? Lisenskontrolløren går gjennom noen av NRKs pussigste skoletimer.

Subjektivt arkivprogram fra NRK Kultur (2013)
Research, manus, regi, presentasjon: Njål Engesæth
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900