Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. januar 2003 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Greengrass på trykk

Søster Maggie (Kazia Pelka) hjelper Greengrass (Bill Maynard) med korrekturen. (Foto: Yorkshire Television)
Søster Maggie (Kazia Pelka) hjelper Greengrass (Bill Maynard) med korrekturen. (Foto: Yorkshire Television)
Claude Greengrass gjør et stunt som journalist i Ashfordly Gazette, og ute på godset til lorden blir en ung mann skutt i skulderen.

Da snushanen Greengrass får tilbud om å skrive en fast spalte i lokalavisen, setter han opp en hemmelig avtale med den lokale forretningsstand. Han vil gi kjøpmennene god omtale i spalten mot gjenytelser i form av varer…

Skytedrama
Gary, en ung mann i Aidensfield, har en kjæreste som arbeider som kjøkkenhjelp ute på herregården til lord Ashfordly. Under et besøk dit blir han tatt for å være innbruddstyv og noen skyter ham i skulderen. Godset viser til at det er jegermesteren som har skutt. Politiet koples inn i saken, og trekker snart andre konklusjoner.

Mer om serien
Utover vinteren sender NRK1 åtte nye episoder av Med hjartet på rette staden”, innspilt i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har ”Med hjartet på rette staden” hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()