Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. november 2004 kl 18.00 Linus i Svingen

Kappløp til Digernuten

Marvin (Anders Mordal), Linus (Jakob Borgen), Klara Klegg (Mia Daniels), Nure (Sebastian Warholm), Akaya (Yvonne Johnsrud) og Åsa (Ina Svenningdal) skal gå om kapp til fjellet Digernuten. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Marvin (Anders Mordal), Linus (Jakob Borgen), Klara Klegg (Mia Daniels), Nure (Sebastian Warholm), Akaya (Yvonne Johnsrud) og Åsa (Ina Svenningdal) skal gå om kapp til fjellet Digernuten. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Linus, Nure, Akaya, Åsa, Marvin og Klara skal leke førstemann til et fjell som heter Digernuten. Marvin og Klara skal være på det ene laget, mot de fire andre. Førstemann til topps vinner en svær sjokolade.

Før de starter Digernut-konkurransen, kappløper de til bensinstasjonen. Marvin vinner, men det er på en måte de andre synes er urettferdig.

Etterpå skryter Marvin av at han aldri har tapt en løpekonkurranse i hele sitt liv, men Biggen minner ham på en annen gang de gikk om kapp til Digernuten. Da gikk Marvin seg bort på veien ned og ble så redd at han nesten tisset buksen, ifølge Biggen.

Opp og ned
Endelig er det klart for Digernut-konkurransen.

Tor står med et stort flagg på startstreken og sier "klar, ferdig, gå!". Unverveis møter lagene flere hindringer. De må gjennom en krattskog, over en myr og rundt et vann.

Linus, Nure, Akaya og Åsa leder hele veien og når toppen først. "Vi vant. Vi kom først! Vi skal få sjokolade!", jubler Åsa. Men Marvin sier at det er ikke "førstemann opp" som gjelder, men "førstemann opp og ned igjen". Marvin liker nemlig ikke å tape, og konkurransen fortsetter.

Om serien
NRKs nye, egenproduserte familieserie, Linus i Svingen handler om de små, viktige tingene i livet. Det er en positiv stemning i serien, og målet er på en varm og humoristisk måte å formidle gode verdier til seerne.

I løpet av seks episoder blir vi bedre kjent med Linus og hans tre bestevenner Nure, Åsa og Akaya.

Linus (Jakob Borgen) bor sammen med lillesøster Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck) og pappa Marvin (Anders Mordal) som er god kompis med Linus og vennene hans. Linus er glad i å spille fotball. Sammen med Nure, Åsa og Akaya kaster han seg ut i et nytt eventyr i hver episode. Vi følger barna blant annet på fotballbanen, i skogen og ved elven.

Nure (Sebastian Warholm) har en svært overbeskyttende mamma som heter Grete (Turid Gunnes). Hun passer godt på at han til enhver tid er sikret mot skader. Men det er ikke alltid det hjelper.

Åsa (Ina Svenningdal) er fotballjenta som er mer opptatt av det guttene driver med enn å være en jålete jente. Faren hennes Biggen (Fridtjov Såheim) driver den lokale bensinstasjonen.

Akaya (Yvonne Johnsrud) er den fjerde i venneflokken. Hun er den kloke av de fire, og er veldig opptatt av naturen.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og Ungdom
I rollene: Jakob Borgen, Sebastian Warholm, Ina Svenningdal, Yvonne Johnsrud, Anders Mordal, Benedikte Lindbeck, Fridtjov Såheim, Turid Gunnes og Mia Daniels.
Manusforfatter: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

LENKER
  • Les mer