Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. september 2004 kl 00.20 Nattønsket

Kombinerer radio og TV

Bilde: Anne Kristoffersen Opheim er nattvert i Nattønsket og er både å høre i radioen og å se på fjernsynet. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)
Bilde: Anne Kristoffersen Opheim er nattvert i Nattønsket og er både å høre i radioen og å se på fjernsynet. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)
- Vi tar lytterne med inn i en varm og koselig verden, sier Anne Kristoffersen Opheim i Nattønsket i NRK. Når Nattønsket også sendes på NRK2 lager hun også bilder som alle kan se på fjernsynsskjermen. – Det er en spennende kombinasjon. "Radiobilder" til radiolytterne og "TV-bilder" til tv-seerne i en og samme operasjon, sier Anne.

Uansett om du opplever Nattønsket via radio eller TV skal det være å bli tatt med inn i en verden som skal være varm og koselig, synes Anne. Hun poengterer at det må være en del humor også! - Det skal ikke være et hviskestemme-program, sier Anne som sammen med Elisabeth Mølster Hansen er nattverten du oftest kan både se og høre i høst.

Anne er oppvokst i Nittedal utenfor Oslo, men har også bodd flere år på Vestlandet og et halvår i Frankrike. Og så fort en mulighet byr seg, bærer det ut på tur.

Høydepunktene så langt er en reise til sør-øst Asia, Australia og Sør-Afrika og en tidagers tur til Maldivene. På Maldivene tok hun sine første dykk, og har som prosjekt å ta dykkerlappen. - Jeg er fryktelig pysete oppe i høyden, men under vann storkoser jeg meg! Det er rolig og åpent, bare meg og havhestene og en og annen hai.

Anne har bakgrunn fra fjernsynsstudier ved Høgskulen i Volda og har jobbet i NRK siden høsten 2001. Og selv om hun begynte med tv, liker hun seg godt på radio.

- Radio er litt kjappere å jobbe med, og så kan jeg leke meg mer med språk og lyder. Med Nattønsket på NRK2 har hun også fjernsynsbildet å ta hensyn til. – TV-bildet tar utrolig mye oppmerksomhet og legger litt begrensninger på språket. Men kombinasjonen radio og tv som vi har med Nattønsket også på fjernsynet to kvelder i uka er veldig spennende.

Interessen hennes for språk har ført henne til sommerjobber som guide og studier i Frankrike før hun til slutt kom til Nattradioen. - Jeg er glad i språk. Favorittordet mitt er forresten nynorske "molldunge" (jordhaug), for det har så fin klang. Men det må sies på en vestlands-dialekt, sier Anne Kristoffersen Opheim.

NRK P1 og NRK P3 torsdag kl 00.05
NRK2 torsdag kl 00.25