Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. september 2004 kl 23.10 Lydverket

Mona overtar programlederstolen

Mona B. Riise er ny programleder i Lydverket denne høsten.(Foto: Ole Kaland, NRK)
Mona B. Riise er ny programleder i Lydverket denne høsten.(Foto: Ole Kaland, NRK)
Når Lydverket, programmet som tar pulsen på musikkbransjen, starter opp igjen i høst, overtar Mona B. Riise som programleder. I nytt studio, med ny vignett og et litt annerledes opplegg enn før skal radiostemmen fra Pullover nå også vinne tv-seere.

Mona B. Riise er vant til å holde praten i gang etter to år som programleder i Pullover på P3. I alt har hun jobbet i radio i over fem år når hun nå går over til tv. - Det som blir den største forskjellen, er å bare snakke om musikk. Det er lett å tråkke folk på tærne, musikk er noe som opptar folk, og som veldig mange har et sterkt forhold til, sier Mona.

Mona spiller også plater. Hun er en av fem faste medlemmer i DJ-gruppen, Oslo City Crew. De spiller fast på Blå en gang i måneden, og musikken er utpreget dansbar.

Større plass til gjester
Selv om Lydverket får ny programleder, fortsetter programserien i tilnærmet samme stil som før. Det blir skiveanbefalinger fra redaksjonen, reportasjer med artister og om livet i bransjen.

- Vi vil fortsatt legge stor vekt på å reise rundt i Norge og resten av verden for å møte artister og dokumentere artistlivet, sier prosjektleder Marius Hoel. Men han lover likevel noen endringer: - Programlederrollen blir noe tydeligere enn tidligere, og vi legger opp til å få større plass til gjester.

- Vi har lyst til å invitere norske musikere til å være med og mene noe om bransjen de jobber i. Det vi skal snakke om er tema som er viktige både for musikerne og forbrukerne. Vi tar for oss politikk, reklame, humor og sensur i forhold til musikk, fortsetter programlederen.

Noe av det Lydverket byr på denne høsten er møter med The Streets, The Hives, The National Bank, Rammstein, konsertopptak fra Øya-festivalen og intervjuer fra Quart,. Lydverket har også vært på kjendisfest med OnklP og Jaa9!

Første sending
Oslobandet We har ti år med bandøvinger og spillejobber bak seg, noe som har gitt dem rykte som et av landets beste liveband. De gjorde suksess på Quart- og Øyafestivalen i sommer, og er klare med nytt album i september. Men før dét, skal de gamle låtene spilles ennå en gang, på turneens siste spillested: Rena.

Klarer We å gire opp høyskolestudentene som har vært gjennom en hel uke med fyll og festing? Og ikke minst, klarer de å gire opp seg selv til å gi alt foran 40 publikummere på Studentersamfunnet? Lydverket ble med til Rena for å se om We klarer å leve opp til ryktet sitt.

Musikk og reklame
En av måtene artister tjener til livets opphold på, er å selge musikken sin til bruk i reklamer. Om produktet er riktig og kanalen hvor reklamemusikken blir spilt stor nok, så kan dette være et smart trekk. Men vel så ofte kan det være drepen for en låt å bli spilt i hjel.

I Lydverket denne uken ser vi nærmere på hvilke fordeler og ulemper det er for artister at musikken deres blir brukt i reklamer. Blant annet har Lydverket snakket med hip hop-stjernen 50 cent, om hva han syns om å selge seg selv og musikken sin til høyst bydende.


Egenprodusert musikkprogram fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,LENKER
  • Les mer