Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 7. desember 2013 kl 21.10 Bergmans Video

Døden i arkivet


Ingmar Bergmans tok for seg døden i flere av sine filmer. Det var han ikke alene om. Den meksikanske regissøren Alejandro González Iñárritu kommer til Bergmans hjem på Fårö, og snakker om sin egen redsel for døden.

Den meksikanske regissøren har laget filmene "21 grams" (2003), "Babel" (2006) og "Biutiful" (2010). Arbeidet med disse filmene gjorde noe med ham, sier han.

Woody Allen er på sin side opptatt av å fortrenge døden. Mens Agnieszka Holland reflekterer rundt dødens politiske historie, og Gus Van Sant er opptatt av filmenes terapeutiske effekt.

Om serien
I eksklusive intervju møter vi flere av verdens fremste filmskapere. De forteller åpent om sitt eget arbeid og sitt eget forhold til den svenske regissøren Ingmar Bergman.

Woody Allen, Robert de Niro, Francis Ford Coppola, Isabella Rosselini, Martin Scorsese, Holly Hunter, Ridley Scott og Lars von Trier er noen av dem som bidrar.

Humor, døden, skrekk, eventyr, utenforskap og stillhet er temaene som belyses i serien. I hver episode besøker en kjent filmskaper Fårö for å se Bergmans myteomspunnede tv-rom.

Svensk dokumentarserie, 2013
Episode 2: Døden
Produksjon: SVT / Samproduksjon
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 2304 7000