Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. mai 2008 kl 19.55 Koht i familien

Familien først

Koht blir vitne til fødselen av Tonje og Andreas sitt første barn. Datteren Isabell er noen minutter gammel. (Foto: Kristin Ekker)
Koht blir vitne til fødselen av Tonje og Andreas sitt første barn. Datteren Isabell er noen minutter gammel. (Foto: Kristin Ekker)
Hva er det som er så spesielt med familien, som gjør den til det viktigste i livet? I sin søken etter svar er Koht måpende og fascinert vitne til en fødsel.

- Det viktigste for meg er venner og musikk. Familien kommer ikke først.

16 år gamle Emmeline Victoria er klar i sin prioritering. Det er også trebarnsfaren Trond:
- Det er hyggelig å lykkes alene, men å lykkes som familie betyr alt, mener han.

De fleste er enig med Trond. Familien kommer først og betyr mest. Mer enn jobb og karriere og venner og fritid. Hvorfor er det slik?

Det største av alt
Å få barn er noe av det største man kan oppleve. - Unger er målet med livet, mener samboerne Tonje (23) og Andreas (22).

Nå er tiden i tosomhet forbi, for ni måneders graviditet er over og veene er kommet. Mens Tonje venter, pakker Andreas sakene slik at de kan reise på sykehuset. Koht blir med.

Faste oppgaver
Hos familien Hagtvedt i Bærum er de ferdige med familieforøkelsene. Trond (44) er lege, og Anita (37) er økonomileder. Sammen har de barna Eirik (11), Håon (9) og Nora (5). For å få tiden til å strekke til har de fordelt faste oppgaver mellom seg. Trond er familiens morgenfugl, med ansvar for hundelufting og vekking av de andre.

Vi møter også Kenneth og Grete med sønnen Kasper, familien Singh, Frank og Jørgen og deres to dalmatinere og eiendomsmeglerparet Cato og Terese.

Om serien
Den koht'ske metode har allerede gitt oss mye kunnskap om den norske gjennomsnittsmannen. Nå er det altså den norske gjennomsnittsfamilien som skal under lupen. Koht har ikke barn, og hun er absolutt ikke ute i en oppdragerrolle. Men hun er veldig nysgjerrig. Hvordan klarer folk å kombinere jobb, familie, venner og kjærlighetsliv? Hvordan strukturerer man en hverdag der man er konstant 5 minutter på etterskudd? Blir man ikke sliten, trøtt og sur? Hvordan påvirkes familielivet?

Ved hjelp av uredde spørsmål, aktiv tilstedeværelse, sirlig nedtegnet statistikk og en utrolig evne til å komme innpå folk danner Koht seg et bilde av tilstanden i norske familier. Vi kan allerede nå røpe at det går overraskende bra med den norske familien. Koht er rett og slett dypt imponert over hva folk får til.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt underholdningsserie fra Feelgood scene og film AS (2006)
Programleder: Christine Koht
Regi: Kristin Ekker
Produksjonleder: Karin Kilde
Produsent: Thomas Giertsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf: 23 04 78 53 / 92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no