Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. april 2011 kl 21.30 Den fordømte

Mystisk familiehemmelighet


Sebastian Bergman var politiets mest pålitelige kriminalpsykolog – og en politisk ukorrekt drittsekk og notorisk jentefut. Alt endret seg imidlertid den dagen han møtte Lilly, sin store kjærlighet. De får en datter, og han når toppen av sin karriere. Så inntreffer katastrofen.

Den 26 desember feies Lilly og datteren av gårde i tsunamien som rammer Khao Lak i Thailand. Sebastian overlever, men blir bare en skygge av sitt tidligere seg. Nå lever han et destruktivt liv uten venner eller familie, og han gjør alt han kan for å døyve sorgen han bærer på.

Familiemysteriet
Vi møter Sebastian i første avsnittet av "Den Fordømte" i Västerås, der han tar over barndomshjemmet etter morens bortgang. Samtidig er hans tidligere kollega Torkel Höglund fra Rikskrim i Västerås for å utrede et brutalt mord. Samme kveld som Sebastian og Torkel treffer på hverandre, finner Sebastian et brev hos sin avdøde mor. Brevet innholder en fortidd familiehemmelighet, og Sebastian skjønner at for å løse gåten må han skaffe seg en plass i Torkels team.

Tilbake hos politiet
På falske premisser overtaler han Torkel om å få jobbe med ham igjen, og plutselig befinner han seg i politiets tjeneste igjen. Da viser det seg at saken de etterforsker er interessant for Sebastian på flere områder.

Svensk krimserie i to deler
Produsert av: Tre Vänner Produktion AB
Produksjonsår: 2010
Med: Rolf Lassgård, Tomas Laustiola, Gunnel Fred, Moa Silén m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ tlf 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumstjeneste/ tlf 815 65 900